Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ostatnio miałem problem z mocą w swojej bmw320d 150km że do 2.5tyś obrotów auto nie miało kompletnie mocy tak wiec udałem sie do mechanika który wymienił elektrozawór od egr i autko jezdziło super.A dzisiaj mam problem bo auto od 2,5tyś obrotów nie chce jechać-czasem jest ok.Traci moc na chwilke a potem znowu nabiera.Czy może być to ten drugi elekrozawór który steruje turbiną(ostatnio go czyściłem i może uszkodził sie)
Opublikowano
wiecie cos na temat tych elektrozaworów z allegro za 120zł nowe.Mysle ze moze to jest problem spadku mocy.
Opublikowano
jak sprawdzic ten elektrozawór czy jest sprawny bo nie wiem czy go nieuszkodziłem przy czyszczeniu.Odkleiłem ten filterk zeby go wyczyścic i nie wiem czy tu nie tkwi problem ze auto traci czasem moc.
Opublikowano
jak to odkleiłeś??w instrukcji na forum było żeby delikatnie przetrzeć acetonem, a potem przykleiłeś ?? Czym ?? może źle cię zrozumiałem??to może być przyczyna
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano
chciałem wyczyścić w środku i odkleiłem to sitko,przykleiłem klejem kropelką a tak delikatnie
Opublikowano
nie ma sposobu na sprawdzenie czy elektrozawór działa prawidłowo?