Skocz do zawartości

tym razem brak mocy od 2,5tyś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ostatnio miałem problem z mocą w swojej bmw320d 150km że do 2.5tyś obrotów auto nie miało kompletnie mocy tak wiec udałem sie do mechanika który wymienił elektrozawór od egr i autko jezdziło super.A dzisiaj mam problem bo auto od 2,5tyś obrotów nie chce jechać-czasem jest ok.Traci moc na chwilke a potem znowu nabiera.Czy może być to ten drugi elekrozawór który steruje turbiną(ostatnio go czyściłem i może uszkodził sie)
Opublikowano
  • Autor
wiecie cos na temat tych elektrozaworów z allegro za 120zł nowe.Mysle ze moze to jest problem spadku mocy.
Opublikowano
  • Autor
jak sprawdzic ten elektrozawór czy jest sprawny bo nie wiem czy go nieuszkodziłem przy czyszczeniu.Odkleiłem ten filterk zeby go wyczyścic i nie wiem czy tu nie tkwi problem ze auto traci czasem moc.
Opublikowano
jak to odkleiłeś??w instrukcji na forum było żeby delikatnie przetrzeć acetonem, a potem przykleiłeś ?? Czym ?? może źle cię zrozumiałem??to może być przyczyna
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano
  • Autor
chciałem wyczyścić w środku i odkleiłem to sitko,przykleiłem klejem kropelką a tak delikatnie
Opublikowano
  • Autor
nie ma sposobu na sprawdzenie czy elektrozawór działa prawidłowo?