Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem z obrotami (E34 525TDS automat!!) otóż kiedy stoje np. na skrzyzowaniu i włącze jakis "odbiornik prądu" w aucie ( klima, szyby,lub nawet skręt kierownicą) spadają mi obroty i to o połowę - raz zdarzyło mi się nawet ,ze zgasł mi silnik przy gwałtownym maksymalnym skręcie kierownicy....a co ciekawe zawsze przy tym obsiada memu autku "zadek" tj. tak jakby się bieg włączał (szarpnięcie dyfrem) ..automatem nie pojezdzilem zbyt długo więc nie wiem co moze byc nie tak.. alternator robiłem, skrzynia OK... co jeszcze?
Opublikowano
Może regulator napięcia :?: Strzelam, ale sprawdź może napiecie jakie daje alternator, może to on jest winny, mimo naprawy
http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano
niestety to nie regulator.. cały alternator jest prawie nowy,wszystko wymienione i sprawdzone... dalej to samo, koles w 318 TDS miał podobne objawy i.... sprzedał auto, a ja nie chce :cry2:
Opublikowano

Witam

To,ze Ci reaguje skrzynia to normalne bo spada cisnienie oleju.

Sprawdz akumulator, a dalej pompe a raczej jej zasilanie oraz przekazniki itp.

pozdrawiam

Opublikowano

Jeszcze cos mi przyszlo do glowy a mianowicie czy twoj alternator jest od tego samochodu?

I napisz czy jak nie jedz\iesz tozn odpalasz samochod i nim jeszcze ruszysz czy zachowuje sie tak samo?

Poza tym mozesz sie wpiac przyrzadem na wyjscie alternatora i zobacz jakie beda wskazania napiecia przy opisanych przez Ciebie czynnosciach

/skrec kola.wlacz dodatkowe odbiorniki/.Pytanko czy u ciebie jest wspomaganie elektryczne?

A ten twoj kolega to szybki Bill,ze sprzedal tak od razu bo to nie moze byc jakas powazna awaria.

pozdrawiam

Opublikowano
regulator napiecia ,alternator i aku w jak najlepszym porządku, ładuje jak nalezy i wszystko sie zgadza (dzis ponownie sprawdzane) niestety "koleś od BMW" stwierdził dzis ,ze to wina pompy wtryskowej... nie podaje nalezytego cisnienia przy zwiekszonym obciążeniu-czy jakos tak... czy to mozliwe? bo już mi ręce bolą od siegania do portfela :cry2: p.s. dodam ,ze wspomaganie mam "hydrauliczne"...