Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam który z silników z rodziny m20 jest najlepszy pod turbo?

M20b20,m20b25,m20b27??

Słyszałem rózne opinie?

Widziałem tez pare projektów z m10 i niezle to lata moc 240KM i ponad 300nm

Na to lato będe składał własnie e30 t chce jak najlepiej trafic więc słucham opini

Opublikowano

BMW w turbo to trudny temat... raczej mało ludzi się za to łapie... musisz zerknąć na bmw sport i innych forach gdzie mocno tuningują autka...

Choć moja opinia jest taka, że najlepszy silnik do turbo to silnik 3.0 Toyki Supry i silniki Nissana 200 :twisted2:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Słuchaj, ciężko powiedzieć, bo turbiny widziałem w silnikach M20B25, M50B25, M30B30/35 oraz nawet w 3,6l M5.

Zasada jest taka, że im prostszy silnik i mniej wysilony, tym do turbo lepszy. Gdybym ja mial się zabierać za turbinę (a przeszło mi to przez myśl w E34, tak w ramach testu hobbystycznego), to wziąłbym pod uwagę M20B25 lub M50B25.

Kai
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Słuchaj, ciężko powiedzieć, bo turbiny widziałem w silnikach M20B25, M50B25, M30B30/35 oraz nawet w 3,6l M5.

Zasada jest taka, że im prostszy silnik i mniej wysilony, tym do turbo lepszy. Gdybym ja mial się zabierać za turbinę (a przeszło mi to przez myśl w E34, tak w ramach testu hobbystycznego), to wziąłbym pod uwagę M20B25 lub M50B25.

Heh, ale kotleta odgrzebałem...

Kai
Opublikowano
Swego czasu jak byłem jeszcze posiadaczem E30 to zgłębiłem trochę temat. Trzeba wykożystać elementy z różnych silników, np: blok z ETY bo jest bardzo wytrzymały, głowica i kolektor M20B25 , wał od diesla 2,4 dla zmniejszenia stopnia spręzania. Części pasują do siebie bez problemów. Poszukaj w sieci. Jest sporo informacji na ten temat.
Opublikowano

Ciekawy temat

sam nad tym mysle w w e46 czy to by mialo sens. Mysle nad 2.8 lub 3.0 uturbinowac. Ciekawe jak by to sie odpychalo :)

.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
Opublikowano

Sam je ogladalem pare razy i kuszace to jest, ale ale.....

napewno turbo jest slabej jakosci to raz ,dwa ze kolektor pewnie potrzeba szlifowac zeby pasowal i trzy ze z checia bym sie nad tym pomeczyl w moim garazu przez weekend lub dwa :))

.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....