Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!Po włączeniu silnika nie mogę przez około 10 sekund ruszyć,bo gdy ruszę to obroty spadają do 600 i auto nie reaguje na wciskanie pedału gazu (dławi się,ale nie gaśnie i w końcu "zaskoczy").Natomiast gdy 10 sekund poczekam,to auto działa prawidłowo.Jaka jest tego przyczyna?Słyszałem,że może przepływomierz. :?: :!: :8)
Opublikowano
Witam!Po włączeniu silnika nie mogę przez około 10 sekund ruszyć,bo gdy ruszę to obroty spadają do 600 i auto nie reaguje na wciskanie pedału gazu (dławi się,ale nie gaśnie i w końcu "zaskoczy").Natomiast gdy 10 sekund poczekam,to auto działa prawidłowo.Jaka jest tego przyczyna?Słyszałem,że może przepływomierz. :?: :!: :8)

kolego ,czy masz instalacje gazowa,co do przepływki moze być chodz niemusi przyczyn takiego zachowania moze być wiele,odłacz przepływke i zobacz jak auto sie zachowuje auto powinno silnie sie zadławić i zgasnac

Moje BMW- E30 318I,

- E34 525TDS

-E32 730IA-kochana babcia

-E34 520I M50

E46 Touring 320CI M54

E36 M43 Touring

Opublikowano
Auto nie ma instalacji gazowej,ma nowe świece,a problem jest juz trzeci rok,nie pogarsza się ani się nie polepsza niestety...
Opublikowano

zrob tak jak mowi kolega, odlacz przeplywke i zobacz czy gasnie. jak swiece sprawdziles, sprawdz tez kable...

3 lata tak masz i jeszcze tego nie zrobiles...

B M W
Opublikowano
3 lata tak mam,bo jakoś nie mogę trafić na mechanika,który to trafnie zdiagnozuje :!: ,poza tym sytuacja się nie pogarsza,więc jeżdże. :8) Dziś pieściłem silniczek,zrobiłem reset,wygląda jak igła,ale niestety nadal muszę 10 sekund czekać.....(świece wymienione,kable niestety nie,wszystkie odmy sprawdzone podokręcane,akumulator ok,wszelakie kostki i inne połączenia,cewki,filtry,płyny sprawdzone wyczyszczone).Czekam na pacjenta o podobnej przypadłości,bo w ciemno nic robić nie będę. :naughty:
Opublikowano
Na komputerze nie byłem,bo nie bardzo wiem gdzie w Poznaniu i za ile się to robi i w ogóle co mi tam powiedzą :?: :8)
Opublikowano

tam dowiesz sie jakie mozesz miec bledy elektroniczne, na twoim kompie, czujnikow itp... Nie wiem ile w poznaniu ale szczecin i okolice wolaja 100 za to... busisz pytac czy maja interfejs do bosha, i wtyczke na gniazdko.

zobacz w warsztaty polecane i tam napewno cos znajdziesz

B M W