Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanko :

Czy ten pierscien ,ktory jest na jednym kablu powinien byc przy samej fajce,czy nie ma to znaczenia.

pozdrawiam

ps. Jaka jest jego rola?

Opublikowano
U mnie nie jest przy fajce ale jakieś 5cm od rozdzielacza. Co do funkcji to nie mam pojęcia. Jeździłem krótki okres bez podłączonego bo zamianiłem kable i nie zauważyłem żadnej różnicy, choć pewnie zbiera sobie dane do komputera i może przelicza zapłon, mieszankę ale tu strzelam :?: , niech wypowiedzą się znawcy tematu :cool2:
http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano

Zauwazylem,ze tam sa takie wasiki ,ktore pasuja do fajki i zastanawiamsie czy odsuniecie tego :czujnika moze miec istotny wplyw na prace silnika /zaplon/spalanie itp./

Poniwaz w BMW nie ma rzeczy niepotrzebnych to musi to miec jakies znaczenie!

pozdrawiam

Opublikowano
uzyj funkcji szukaj bo na pewno jest juz o tym na forum.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
uzyj funkcji szukaj bo na pewno jest juz o tym na forum.

Szukalem szukalem ale dokladnie nikt nie napisal w czym rzecz.

Bylo tylko o wymianie przewodow i ew.mozliwosci przekladki tego ustrojstwa aj bym chcial wiedziec cos dokladniej na ten temat

pozdrawiam

Opublikowano

Dowiedzialem siew sklepie,ze ten czujnik mierzy jakies impulsy i jest bardzo istotny ale dokladnie nie wiedza za to kosztuje 300pln!!!

Ciekawe.

Opublikowano

Dzieki sarna

Starosc nie radosc i wzrok juz nie ten.Ale swoja droga dkladnie wyjasnione to to nie jest i dalej mnie to gnebi bo dlaej nie wiem czy ma byc przy fajce czy jest to obojetne?

Jak go przesunalem w strone fajki to silnik rowniej pracuje .

pozdrawiam

ps Ja po dobrej wodzie jestem lepszy a szcegolnie wychodza mi pady :D

Opublikowano

Ten czujnik umozliwia komputerowi dokladniejsza kontrole tego co

sie dzieje po wtornej stronie ukladu zaplonowego, bez niego tez

bedzie wszystko dzialac ale na ile doczytalem to elektronika

silnika nie ma dokladnej mozliwosci kontrolowania wyprzedzenia

zaplonu i przy braku sygnalu z tego czujnika kontrolnie go opoznia.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano

Dzieki psychop

Jak juz wczesniej napisalem u mnie ten czujnik byl przesuniety od fajki

a po przesunieciu do niej wyrownala sie praca silnika!Czy to mozliwe?

Jezeli tak to oznaczaloby to,ze jest to bardzo istotny element w ukladzie zaplonowym.Zastanawia jego cena /300 pln/w kontekscie ceny kompletu kabli.Musze sie dowiedziec gdzies w porzadnym warsztacie .

pozdrawiam