Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

samochod kupilem 2miesiace temu i po zejsciu obrotow ponizej 1000 sekwencja przelaczala sie na benzyne. 8razy na 10 po dojechaniu do skrzyzowania tak bylo, gdy juz sie udalo ze zostala na gazie to samochód gasnął,gdy przełączyła na benzyne to nie gasnął

bylem u gazownika, wymienił filtry. z tego co podglądłem cisnienie gazu na odpalonym samochodzie wynosilo 1bar, po dodaniu gazu prawie do dechy spadalo na 0,8bara.

podkrecil na 1,3bara , po dodaniu gazu spadalo na 1bar. parownik nie wyrabia na wysokich obrotach, oczywiste.nie szaleje i wysokie obroty nie sa mi potrzebna do szczescia. teraz auto rzadziej przelacza sie na benzyne 5na10skrzyżowań i rzadziej gasnie na gazie, ale co ma wplyw na przełaczanie sie gazu na benzyne na zagrzanym silniku na niskich obrotach? czemu gasnie na gazie przy dojezdzaniu do skrzyzowania? przeciez wtedy mu nie brakuje cisnienia, moze jakis czujnik uszkodzony?

byłbym wdzieczny za podpowiedzi jak sie za to zabrac

:doh:

Opublikowano
Miałem uszkodzoną obudowę termostatu i objawy były podobne. Miałeś jakieś błędy na kompie, np niska temperatura reduktora?
Opublikowano
w programie do regulacji sekwecji jest jest taka funkcja reguluje sie tam bieg jalowy w instalacji KME Diego G3 jest P1 i P2 do regulacji skladu mieszanki jest jeszcze funkcja gdzie ustawia sie automatyczne przelaczanie z gazu na paliwo np przy obciazeniu na max lub przy obrotach i sie ustawia takie przy jakich sie przelaczy na paliwo jest tez mozliwosc zaznaczenia zeby automatycznie sie przelaczyl na gaz
jedynakk
Opublikowano

WSZYSTKO RACZEJ JEST DOBRZE USTAWIONE, POPROSTU RAZ TRZYMA NA GAZIE A RAZ PRZELąCZA NA PALIWO:/

MAM SEKWENCJE OMVL DREAM XXL, MOZE KTOS WIE JAKIE WARTOSCI POWINNY BYC USTAWIONE?

INTERFEJS JEST W DRODZE.