Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam zmieniłem przepływomierz w swoim samochodzie e39 530d z 99r numer starej przeplywki to 13712247002 i została zastąpiona numerem 13627787076 podobno jakas udoskonalona:). Mam instrukcje jak zaprogramowac w DISe ale pyta mi sie o 7 cyfrowy numer czesci starej przeplywki ,wpisywałem siedem pierwszych i siedem ostatnich i nic. Moze ktos wie co tam trzeba wpisac??Instrukcje mam w PDF SI Hot-film air mass meter (HFM) E38 E39 E46 with M47, M57 .Zmienilem przeplywke poniewaz samochod byl mułowaty na niskich obrotach nastepnie kolo 2000obr dostawal kopa i po 3500obr zaczynal znowu zamulac, mechanik zdjagnozowal ze to niby przeplywka [/u]
Opublikowano

Jeżeli zamula Ci > 3500 to nie przepływka tylko cosik z powietrzem.

Co do programowania, potrzebujesz PN na software do DDE, ale już chyba go masz :lol:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może turbina za słabo pompuje - sprawdź sterowanie turbo - czy to cięgno co z gruszką jest się porusza góra dół, albo wężyk jakiś się przetarł...

pimposh czemy uważasz że przepływka nie może dawać takich objawów??

Pozdrawiam