Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tak jak w temacie zastanawia mnie wlasnie czy istnieje taka zamiana.Mam 325td w ktorym wymienialem silnik,i po tygodniu od wymiany rozlecial mi sie i drugi;]dlatego mam lekki uszczerbek do diesli a do mojej buni sie przyzwyczailem...Czy moze mi ktos powiedziec czy istnieje wogole mozliwosc przekladki i jezeli tak to co oprocz silnika(i zapewne skrzyni)jest jeszcze potrzebne?

Pozdrawiam

Opublikowano
No pewnie, ze istnieje mozliwosc przekladki. Ale w przypadku E36 bedzie to moim zdaniem nieoplacalne, chyba, ze dosc tanio kupisz rozbitka i wiekszosc rzeczy zrobisz sam.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Tylko nie wiem czy to da sie naprawic;] bo podobno jakas srubka od korbowodu sie odkrecila,korbowod wylecial,zrobil dziure w bloku i poszla woda w silnik...I w ten silnik wraz z usluga mechanika itd wlozylem ponad 3 tys..wiec mozna sie zalamac
Opublikowano
Witam

Tak jak w temacie zastanawia mnie wlasnie czy istnieje taka zamiana.Mam 325td w ktorym wymienialem silnik,i po tygodniu od wymiany rozlecial mi sie i drugi;]dlatego mam lekki uszczerbek do diesli a do mojej buni sie przyzwyczailem...Czy moze mi ktos powiedziec czy istnieje wogole mozliwosc przekladki i jezeli tak to co oprocz silnika(i zapewne skrzyni)jest jeszcze potrzebne?

Pozdrawiam

Nie zazdroszcze sytuacji.

Raczej malo oplacalne, chyba ze gdzies za grosze dostaniesz dobry silnik z dobra skrzynia. Ale to totolotek jest co juz sie okazalo niestety.

Chyba nie ma innego wyjscia jak znalezc kolejny ale moze bardziej pewny.

Na tamten jak sadze nie miales zadnej gwarancj ?

A w kwestii formalnej to do diesli mozesz miec raczej uraz a nie "uszczerbek". Ten niestety powstanie teraz w twoich finansach.

O Tempora! O Mores!