Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Tak jak w temacie, mam troche dziwne objawy. Kiedy wsiadam rano do auta i przekrecam kluczyk w poz 2 wszytsko pieknie dziala kontrolki zaraz gasna (te ktore maja zgasnac) i tylko dziwne rzeczy dzieja sie ze wskaznikiem paliwa. Wzorowo sie wychyla do poziomu jaki akurat jest i ani drgnie. W momencie samego odpalania tzn kiedy rozrusznik zaczyna krecic wskaznik cofa sie o jakies 3 -5mm ( w kazdym razie dosc zauwazalnie) i zaraz wraca na swoje miejsce. Cala akcja trwa tyle ile samo krecenie czyli doslownie sekunde moze dwie. Zauawazylem to dopiero dwa dni temu i jak na razie zaobserwowalem to 3 razy i nie za kazdym razem jak zapalam auto wiec kompletnie nie wiem od czego to zalezy. Jest ponad pol baku i auto glownie stoi na rownym. Martwie sie czy to nie poczatek jakis problemow z elektronika

:shock:

Czy ktos ma jakies pomysly co sprawdzic? Bo to raczej nie jest norma.

Z gory dziekuje :modlitwa:

O Tempora! O Mores!
Opublikowano

podobnie jak i światła lekko przygasają przy kręceniu to i może podobnie wskaźnik reaguje.

P.S przy pierwszym rozruchu aku jest zawsze coś słabszy i to może dlatego, a potem jak już pojeździsz to to samo?

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano
podobnie jak i s´wiat?a lekko przygasaja˛ przy kre˛ceniu to i moz˙e podobnie wskaz´nik reaguje.

P.S przy pierwszym rozruchu aku jest zawsze cos´ s?abszy i to moz˙e dlatego, a potem jak juz˙ pojez´dzisz to to samo?

No wlasnie musze to jeszcze poobserwowac bo tez myslalem ze moze to miec zwiazek z jakimis spadkami napiecia.

O Tempora! O Mores!
Opublikowano

Wczoraj po pracy wszstko pieknie, wskaznik ani drgnal przy odpalaniu. Dzis rano to samo, zero odchylen. Teraz juz calkiem nie wiem o co moze chodzic :shock:

Sprawa byc moze blacha ale nie daje mi to spokoju i nie wiem co zrobic zeby poznac przyczyne.

O Tempora! O Mores!