Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam maly problem, jak jade w do 4000 obrotów to wszystko jest ok ,ale jak przycisnę i wskazówka przekracza 4000 to nie chce zmienić biegu, lub trwa to zbyt długo i przestaje dalej przyspieszać, w trybie ręcznej zmiany gdy przekroczy 4000 też nie zmienia i nie reaguje na ręczną zmianę dopuki nie odpuszczę gazu. to jest e39 530da z2001 roku. szukałem odpowiedzi na forum ale nie znalazłem. POMOCY :modlitwa:
Opublikowano

radziłbym najpierw diagnoza kompem czy czasy wtrysków itd są w normie jakie błędy wywaliło później wykasować adaptację skrzyni jak nie pomoże pozostaje pewnie pytanie kiedy wymieniałeś w skrzynce olej i czy nie masz go przypadkiem zbyt mało już bo roznie to bywa.

Jeśli wszystko powyżej jest ok to zapewne twój portfel wkrótce będzie zdychał w agonii :doh:

Moja BetsY zobacz

Interfejsy BMW INPA USB

Instalacje LPG Sekwencyjne montaż serwis

Opublikowano
dzięki, co do wymiany oleju w skrzyni to ja nie zmieniałem , a w ks. serwisowej też nic nie widać ,autko ma 190tkm, pojutrze jestem akurat w warsztacie na oleju i filtrach, więc zobaczymy, oby to była jakaś pierdoła, coś by sie przecież wyświetlało gdyby było nieciekawie ,nie?
Opublikowano
dzięki, co do wymiany oleju w skrzyni to ja nie zmieniałem , a w ks. serwisowej też nic nie widać ,autko ma 190tkm, pojutrze jestem akurat w warsztacie na oleju i filtrach, więc zobaczymy, oby to była jakaś pierdoła, coś by sie przecież wyświetlało gdyby było nieciekawie ,nie?

ale wymiane oleju w skrzyni zrob np: w SAMKO, a nie w dowolnym zakładzie... :nienie:

nie mów im o objawach do momentu jak sami nie zaczną Ci mówic w jakim stanie jest skrzynia... trochę tragizują i zawsze mówią - "trzeba naprawiać", "skrzynia nie przeżyje 3 miesięcy" itd.. :mrgreen:

Pewnie chronią "tyłek" jakby po wymianie skrzynia padła - ale ja u nich od 7 lat wymieniam olej i zawsze słucham tego samego tekstu :duh: - a skrzynia nigdy się nie popsuła... :dance:

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)