Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

szukałem na forum i nigdzie nie znalazłem wątku takiego jak mój . bo to komuś się nie otwiera ,a tylko uchyla albo się nie domyka itd.a u mnie sie nie uchyla , tzn silniczek chodzi widać mały ruch z zewnątrz ale nie uchyla sie mogę go tylko ręczie podniesć pozatym wszystko działa

proszę o poradę bo na forum znalazłem tylko gdzie mogę go naprawić , ale chciałbym spróbować sam jak się da oczywiście

ps. auto zakupiłem właśnie z tym problemem e36 coupe 92'

POZDRAWIAM

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli przyczyna jest mechaniczna, to czeka cię rozbieranie. Naprawa to już w zależności co siadło. Ale może wystarczy "nauczyć" sterownik na nowo wszystkich pozycji. W tym celu przyciskasz przycisk od szyberdachu tak, jakbyś go otwierał. Trzymasz aż się maksymalnie otworzy i dalej trzymasz ok. 20-30 sekund. Potem to samo z pozycją zamknięcia oraz wychylenia (podnieś ręcznie i potem ciśnij przycisk). Taki zabieg lubi pomóc, a nie kosztuje nic. Chociaż jeśli piszesz, że widać mały ruch silniczka, a dach się nie uchyla, to raczej coś z elementów mechanicznych puściło.
Opublikowano
W razie jakby coś z szybru było potrzebne, to się zgłoś :) Mam cały do coupe :)
Części używane do E36 i E38 !!! TANIO