Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam czy ktoś sie orientuje gdzie w poznaniu można wymienić miske olejową wraz za olejem do e65? jakis dobry warsztat bo w ASO zawołali ok 2-2,5tys a to wydaje mi sie trochę dużo.. i jakim olejem najlepiej zalać skrzynie?

pozdrawiam

Opublikowano

dzwoniłem do inter casrs ale powiedzieli mi że nie maja miski i nawet nie mogą jej sciagnąć:( a powiedz mi ile wchodzi oleju do miski??

pozdrawiam

Opublikowano
Witam,

u Smorawinskiego zazadali 2500 zl, u Frackowiaka 2450 zl, wymienilem u Myszkowskiego za 950 zl - nowa miska + olej ZF LifeGuard 6. A tu masz sama miske http://sklep.intercars.com.pl/result1.php?res=1&atg=13989493&art=689728&gen=3105&gru=503020600&towkod=AE7FE7&zdj=1&km=0&typ=16178&wsk=O&lang_id=PL

pozdrawiam...

oj to ja mam chyba u p.Wojtka jakies straszne rabaty :)

bo te ceny mają sie nijak do tego co ja płace, choc faktycznie jak czesci i olej zamawiał z aso to moglo byc drogo.Najlepiej jjechac z wlasnymi czesciami.

Opublikowano
dzwoniłem do inter casrs ale powiedzieli mi że nie maja miski i nawet nie mogą jej sciagnąć:( a powiedz mi ile wchodzi oleju do miski??

pozdrawiam

co do miski zadzwon do foty,ja tam kupowałemi chyba nie hans pries tylko meyle

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Olej do naszych skrzyń to Shell M-1375.4.

Cenowo w ASO części mnie wyszły:

1. Olej 6l - 490 PLN

2. Miska z filtrem - 620 PLN

Do tego wymiana w/w elementów 160 PLN w solidnym warsztacie w Katowicach.

Przy okazji wymieniłem sobie łącznik elastyczny wału bo się troche zużył, miałem wymienić od razu podpore (nawet kupiłem niepotrzebnie) ale okazało się że jest w stanie idealnym, więc pewnie pójdzie na allegro.

Wymiana oleju w skrzyni jak najbardziej wskazana i warta tej kasy.

Opublikowano

Również polecam Teodora Myszkowskiego. Byłem dzisiaj tam swoim e46. Rewelacja. :cool2: Naprawdę znają się na rzeczy a ceny bardzo dobre.

Swadzim ul. Ogrodowa 3 naprzeciw Auchan (po drugiej stronie Poznańskiej/Dąbrowskiego).