Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z kodem silnika E46 318d Touring 116KM. Mam popękane koło pasowe i mechanik stwierdził, że koło pasowe może załatwić i będzie kosztowalo 900zł. Poszukałem na własną rękę i znalazłem za 550zł nowe. Zapytałem mechanika o kod silnika mojego auta żeby potwierdzić,że część pasuje. On podał mi M47DM20 a w sklepie, w którym znalazłem koło pasowe kod był inny M47204D1. Który z tych kodów jest poprawny? Mam jeszcze nr części 112377909211. Może mi ktoś pomóc?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szukajka popsuta ?? Wejdź na realoem.com i wpisz 7 ostatnich znaków VIN i wszystko będziesz wiedział.
Krzysztof
Opublikowano
Ale nijak się to ma do obu kodów które mam od mechanika i ze sklepu z częściami. Czy może być tak, że część, którą potrzebuję ma taki kod ponieważ jest przeznaczona do tego modelu samochodu w przedziale rocznikowym od '02 do '05? Albo zależy też to od producenta danej części?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skąd masz ten nr części, nie wchodzi w ETK. Podaj 7 ostatnich cyfr VIN to sprawdzimy. Zapytaj swojego mechanika skąd wytrzasnął to oznaczenie silnika.
Krzysztof