Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Moze jestem troche przewrażliwiony ale martwi mnie jedna rzecz w moim e36. Nie wiem czy bede w stanie dobrze opisac ten objaw ale wyglada to mniej wiecej tak ze przy wrzucaniu biegów (głownie dwójki i czwórki) jest przy koncu jak gdyby taki opór(nie ma zgrzytów) i po wrzuceniu biegu czuje na rece jakby bieg chcial wyskoczyc...

Naprawde nie potrafie tego opisac ale licze na to ze jesli ktos miał taki objaw to bedzie wiedzial o co chodzi ?!

- Druga sprawa to fakt ze po wrzuceniu 3 biegu autko przyspiesza dopiero po krotkiej chwili - obroty spadaja a potem gwałtownie wzrastaja po dodaniu gazu (takie małe szarpnięcie) wykluczyłem tarcze sprzegła bo by chybaby sie slizgała na kazdym biegu a nie tylko na trójce :?

Z gory dzieki za pomocne sugestje. Pzdr.

Opublikowano
Jak zapniesz bieg i dodasz gazu to drążek zmiany biegów będzie się cofał tak jakby chciał wyskoczyć - to normalny objaw. Jeżeli biegi się nie wyłączająto nie masz czym się martwić. Druga przyczyna nie jesst winą skrzyni - raczej dolotu powietrza lub ustawienia komputera. Jeżeli jest gaz to mógł się rozregulować. Może też byćwina świec. Tutaj trzeba posprawdzać. Można podawać kilka przykładó ale bez sprawdzenia nie można za bardzo pomóc
...