Skocz do zawartości

Jaki Silnik w e36 nadaje się pod turbo albo kompresor ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, jaki silnik z e36 najbardziej nadaje się pod turbo bądź kompresor , oczywiście chodzi mi o doładowanie benzyniaka .Jeśli mam ktoś jakieś konkretne wiadomości, o wysterowaniu tego, o tym co lepsze czy kompresor czy turbo, to prosił bym o pomoc . Chciałbym kupić betkę, myślałem nad M3 ale wole zrobić coś oryginalnego . Jakoś tak mam że muszę coś kombinować, a jeśli w tym kombinowaniu pomoże mi ktoś doświadczony w temacie to wykombinuje coś ciekawego i z mocą .

Oczywiście nie chce doładowywać 3.0 albo 3.2 , myślę o mniejszym silniku .

p.

Opublikowano

Oryginale , miałem na mysli to aby nie był to "zwykły" "wolnossak".

Fajnie by było usłyszeć spod maski e36 benzyniaka takie PSSSS Bov'a , to jest coś.

Troszke zagubiony jestem jeszcze na waszym forum , staram sie duzo czytac i szukać, ale to troszke potrwa, do tej pory obracałem sie raczej w środowisku Mazdy konkretnie Forda Probe .

Jeśli jest na forum dobrze opisany taki projekt , to prosze o link , będę wdzięczny .

p.

Opublikowano

Dzięki za pomoc, przynajmniej wiem do kogo jechać na strojenie, bo wszelkie mody chce zrobic własnoręcznie , mam dojście do taniego chromowania to przynajmniej cos bym sobie "nabłyszczył" pod maska przy okazji rozbierania a może i wyjmowania silnika .

Na razie są to tylko moje plany i marzenia , zobacze jak się będzie na dłuższą metę odpychać 2.8 i w tedy zastanowię sie czy pchać sie w koszty .

Na razie duzo czytam

:D :D :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to od razu mowie ze daruj sobie uturbianie a sprzedaj 328 (przeciez sa w cenie) i szukaj m3, w idealnym stanie bedzie chyba juz tylko zyskac na wartości, wiec za 10 lat odsprzedaz z zyskiem, a uturbione 328 predzej czy pozniej pewnie i tak ci padnie, pozdro...
Opublikowano
to od razu mowie ze daruj sobie uturbianie a sprzedaj 328 (przeciez sa w cenie) i szukaj m3, w idealnym stanie bedzie chyba juz tylko zyskac na wartości, wiec za 10 lat odsprzedaz z zyskiem, a uturbione 328 predzej czy pozniej pewnie i tak ci padnie, pozdro...

dokładnie...!!!

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/