Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moze ktos odpowie czy ta rurke mozna wyjac do przeczyszczenia nie zdejmujac glowicy a jezeli nie to jak ja skutecznie przepchac. :mad2:

?

pozdrawiam

Opublikowano
Sprecyzuj o która rurke chodzi :roll: Jeżeli masz np. na myśli rurkę z której olej smaruje krzywki na wałku rozrządu to masz do niej dostęp po zdjęciu pokrywy zaworów :D
Opublikowano
Sprecyzuj o która rurke chodzi :roll: Jeżeli masz np. na myśli rurkę z której olej smaruje krzywki na wałku rozrządu to masz do niej dostęp po zdjęciu pokrywy zaworów :D

O ta chodzi

Jezeli jest zpchana to trzeba ja przepchac a do tego przydaloby sie jej wyjecie.Wiec da sie wyjac czy trzeba jakims drutem przepychac dziurki a to i tak na dlugo nie wystarczy

pozdrawiam

Opublikowano
Ściagasz dekiel i już masz do niej dostęp. Jest przymocowana trzema śrubkami, odkręcasz je, wyciągasz ją i możesz ją przedmuchać lub przetkać. Uważaj przy odkręcaniu aby śrubka nie wpadła do kanału, a przy zakładaniu abyś ją dobrze założył, bo można ją na odwrót przykręcić i wtedy nie smaruje wszystkich krzywek.
Opublikowano
Ściagasz dekiel i już masz do niej dostęp. Jest przymocowana trzema śrubkami, odkręcasz je, wyciągasz ją i możesz ją przedmuchać lub przetkać. Uważaj przy odkręcaniu aby śrubka nie wpadła do kanału, a przy zakładaniu abyś ją dobrze założył, bo można ją na odwrót przykręcić i wtedy nie smaruje wszystkich krzywek.

O to mi wlasnie chodzilo

dzieki serdeczne

pozdrawiam

ps. Czy uda sie wykorzystac ta sama uszczelke pod dekiel zaworow?

Czy od razu kupic nowa/

Opublikowano
Ja już chyba 4 razy zdejmowałem dekiel i ciagle na tej samej uszczelce, jak na razie nie cieknie. Jest ona gumowa więc nie powinno być problemu z ponownym założeniem.