Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:)

Mam takie pytanie!

Czy wie ktos jak mozna wymienic zawory w tds 318??

Czy jest cieszko?? Mozna to samemu zrobic czy trzeba jechac do mechanika?? Potrzebne sa jakies FIKUSNE klucze zeby sie zabrac do tego?? Do odkrecenia pokrywy zaworow mam ten 6 lub 8 kontyny klucz... Lub moze zna ktos strone gdzie jest opisane jak to mozna samemu zrobic?? jesle sie nie myle to zawory sa HUDRAULICZNIE ustawiaja sie?? W warsztacie za jeden zawor wymiane powiedzieli mi 80zl. :!: to 80 razy 4 + robocinzna.... Na allegro sa zaworki wydech. i ssace za 39zl.!! Ja raczej wiekszosci sam naprawiam zadko kiedy jade do warsztatu i jak mozna samemu to zrobic to poco placic.... Z gory dziekuje za odpowiedzi!!

Pozdrawiam

Było e36 318 z 92r. M-technic . Piekna maszyna i bez awaryjna z 340tys.km:D
Opublikowano
powiem ci tak :arrow: jak się znasz na robocie to nie problem lecz jeśli nie wiesz od czego zacząć to sobie daruj :naughty: potrzebne są różne klucze i narzędzia oraz specjalna pasta do docierania zaworów o różnych właściwościach ściernych . robiłem to kilka razy w autach które naprawiałem ludziom i efekt po takiej akcji jest :cool2:
Opublikowano
wymieniałeś kiedyś pasek rozrządu :!: wymieniałeś kiedyś łańcuch rozrządu :!: jeśli tak to dasz sobie rade :cool2: :D jeśli nie to nawet ci książka nie pomoże :jawdrop: no ale życzę powodzenia,do odważnych świat należy :cool2: :cool2: