Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. posiadam e46 z 2004r z małą nawigacją i nie było zmieniarki.Kupiłem zmieniarke i orginalny nowy kabel.Kabel pasuje do zmieniarki i do radia - po podłączeniu nic się nie dzieje,radio nie widzi zmieniarki ,wyświetla po naciśnięciu MODE-NO TAPE.Postanowiłem sprawdzić czy w kablu jest napięcie i okazało się zę nie ma(bezpiecznik w zmieniarce jest dobry).CZY KTOŚ MOŻE MI POMÓC? :mad2:
Opublikowano

miałem ten sam problem co ty,tyle że ja miałem fabrycznie zmieniarkę.

Z tym napięciem to nie wiem jak jest ale u mnie do zmieniarki dochodziły dwa kable.Próbowałem podciągnąć na próbę prąd ze świateł ale nie dało to żadnego rezultatu.Druga sprawa u mnie na wyswietlaczu po przełączeniu na zmieniarkę pojawiał sie napis NO-CD,tylko jak był właczony magnetofon to pojawiał się NO-Tape.

Oczywiście w serwisie rtv by to zrobili,ale kazali przynieść całość:zmieniarka,radio i kabel.Dałem sobie spokój.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

A może na próbę odpiąć zasilanie z navi i dać na zmieniarkę? U mnie jest fabryczna i za diabła nie widać skąd wychodzi zasilanie.

Pozdrawiam, Hary.

Pozdrawiam, Hary.