Skocz do zawartości

M43 - po ruszeniu z miejsca przez 3-4 sekundy brak mocy :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam dziwny problem z moim E36. Gdy ruszam z miejsca przez kilka sekund jest całkowity brak reakcji na dodawanie gazu. Auto najzwyczajniej przymula. Gdy sie zatrzymam i wrzuce na luz silnik nie gasnie, ma rowne wolne obroty i bardzo chętnie wchodzi na wyższe. Problem wystepuje pod obciążeniem, tylko na benzynie i tylko przez chwile. Bez znaczenia jest takze czy silnik jest zimny czy rozgrzany. Auto moze stac całą noc, moze tez byc to 10 minutowy postoj przed sklepem - problem wystepuje właśnie wtedy ale tez zdarzyło mi sie juz ruszyc bez problemu. Dziwne dość :/ ma ktoś jakiś pomysł? Zaznacze ze 2 tygodne auto jezdzi na nowych świecach NGK. Kolega podpowiada ze moze byc to woda w paliwie dosc czesty w tym okresie problem. I radzi wlać do baku jakiś środek wypierający wode z paliwa.

Drugi raczej nie związany z poprzednim problem to jakby szuranie z okolic łańcucha rozrządu. Czy to moze byc objaw jego zużycia? Z góry dzieki pozdrawiam

Opublikowano
Może benzyna - kiedyś miałem podobny problem - niedługo po ruszeniu spadała moc, albo się dławił, zdarzyło się, że zgasł - i tak się działo tylko przez kilka tygodni - czyli mniej więcej tyle ile zużywam jeden bak. I to tylko raz w ciągu 2,5 roku od kiedy mam samochód się zdarzyło - to było jakieś rok temu.
Opublikowano
mozesz miec problem z jakims czujnikiem moze to ten od polozenia walka rozrzadu lub jak piszesz wyciagniety masz juz tak lancuch ze komp nie da rady szybko ustalic odpowiedniej mieszanki bo woda w paliwie to raczej nie w kazdym badz razie ja bym tam szukal jak wyzej pisze pozdrawiam
jedynakk