Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jezeli swieci sie od tego kontrolka to chyba jest ale wlasnie niebylem pewien co do tego... no i powinien byc jakis wyloncznik bo pzewaznie jest cos takiego kolo lewarka od biegow a umnie nic niema wiec to mnie zastanawia..
Opublikowano

To zależy czy pierwszy właściciel zażyczył sobie tę opcję.

Jeśli koło gałki zmiany biegów pod schowkiem nie masz przycisku ASC to raczej nie masz :worried:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
To zależy czy pierwszy właściciel zażyczył sobie tę opcję.

Jeśli koło gałki zmiany biegów pod schowkiem nie masz przycisku ASC to raczej nie masz :worried:

ASC to nie jest kontrola trakcji po pierwsze. ASC to system zapobiegający zerwaniu kół podczas ruszania, bądź gwałtownego dodania gazu. AST+T To to samo co pierwsze + kontrola trakcji ale działąjąca tylko na koła tylne. DSC to to samo co ASC+T, plus kontrola trakcji diałająca na przednie koła. Czli DSC to dopiero pełna kontrola trakcji w BMW. W zależności od tego w jaki samochód system jest wyposażony taki będziesz miał przycisk.

Opublikowano

Kolega napisał wyraźnie że nie ma przycisku ASC więc jakim cudem będzie miał kontrolę trakcji :?: Nie spotkałem się jeszcze z sytuacją że auto ma kontrolę trakcji bez ASC.

A po drugie pokaż mi E36 z DSC :norty:

A jeśli chodzi o sedno sprawy to jak najbardziej 318i może posiadać kontrolę trakcji :cool2:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'