Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam BMW19is, od pewnego czasu przy odpalaniu zimnego silnika przez pierwsze 5-10sekund silnik pracuje nie rowno potem sie uspokaja i obroty stoja na 800rpm, a gdy sie rozgrzeje to ma za male okolo 700rpm. Na przegladzie wykazalo mi za bogata emisje spalin CO2 max0.30 wynik 6.27.na sekundowym wyszlo max0.30 wynik 1.30 a na wolnych obrotach max0.50 wynik 1.04. Zmienilem zawor kontroli powietrza,katalizator, sonde lambda.I nadal niema zmian. Swiece kable filtry sa OK. Slinik ma 140.000 przebiegu. Jak ktos mial taki przypadek lub ma jakis pomysl jak to ugrysc to z gory dziekuje.
Opublikowano
Dzieki za odpowiec.Dzisiaj odebralem samochod z warsztatu,podloczyli pod komputer i stwierdzili za wszystko jest ok tylko trzeba zmienic katalizator bo jest nie orginalny i zamaly. Niewiem zmienie i zobaczymy. A te przewody sa ok o ktorych napisales.
Opublikowano
Dzieki za odpowiec.Dzisiaj odebralem samochod z warsztatu,podloczyli pod komputer i stwierdzili za wszystko jest ok tylko trzeba zmienic katalizator bo jest nie orginalny i zamaly. Niewiem zmienie i zobaczymy. A te przewody sa ok o ktorych napisales.

Sprawdz szczelnosc wydechu.

Opublikowano
odnosnie wydechu to jest OK niema zadnych przedmuchow. W czwartek pojade na zlomowiec wezme caly wydech i zobaczymy,nie bede narazie kupowal nowego wydechu bo cos mi nie pasuje opinia ze katalizator jest za maly, pozatym ten katalizator to jest nowy i do tego modeu.