Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chce kupić na lato nowe oponki firmy BARUM BRAVURIS 235/60R16 100W co o niej myslicie? Duzo odbiega jakoscia od opon firmy CONTINENTAL? (pragne przypomniec ze barum to firma continentala). A ja jako idealista i fanatyk mojego auta nie chce zeby Buńka miała gumy gorszej jakosci niz zalecil producent. Conti ida na pierwszy montaz ale z opinii jakie wyczytalem na necie wychodzi na to ze powyzsza Barumka jest praktycznie taka sama jak Conti tylko inaczej sie nazywa. A wy co o tym sadzicie?

Ewentuanie jakie inne opony proponujecie w miare wysokiej jakosci? chciałbym sie w 2000zł zmiescic ale jesli oponki beda na prawde bdb. Moge zaplacic troche wiecej.

Opublikowano
mój tata ma w służbowej octavii takie oponki na zimę i też często ja użytkuję ten samochód i nie mogę powiedzieć złego słowa, a cena bardzo przyjemna :)
Opublikowano
Conti ida na pierwszy montaz ale z opinii jakie wyczytalem na necie wychodzi na to ze powyzsza Barumka jest praktycznie taka sama jak Conti tylko inaczej sie nazywa. A wy co o tym sadzicie?

Tia, jak wiekszosc opinii netowych maja sie do prawdy nijak... :lol:

Zalezy jakie Continentale. Jezeli Premium Contact, to byc moze te Barumy sa porownywalne. Jezeli Sport Contact, to niestety te Barumy graja w innej lidze.

pozdrowienia

Krzysztof