Skocz do zawartości

Podziwiajcie moje spryskiwacze reflektorów :D:D:)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jedyny tuning, w mojej BMW. Nigdzie nie mogłem dostać samych dysz oryginalnych, więc sobie zrobiłem wysuwane, muszę tylko pokombinować coś z zaślepkami. Jeśli ktoś chce porady albo coś to na priv.

Opublikowano

Prezes powiedz co wziołes kiedy ukladales sobie plan działania i montażu :norty: Bede to łykał kiedy bedzie potrzeba wymyslenia czegos nowego. Potrzeba matka wynalazków.

Ja mysle zebys to umiescil w Zrób to sam, dodał opis czesci i robocizne opisał.

:clap:

Opublikowano
Ogólnie roboty, dużo, bo zderzak w środku jest metalowy i nie ma jak powiększyć otworów. Kupiłem gotowy zestaw na allegro za jakoś 170zł, z pompką wysokiego ciśnienia, dwoma dyszami i zaślepkami :)
Opublikowano

też o tym myślałem - ale jest problem z zaslepkami - i mase zabawy ze taki spryskiwacz zamontowac w oryginalnych miejscach ...

dlatego za grosze zakupiłem oryginalne dysze spryskiwaczy reflektorów z chromowanymi nakladkami - wszystko pasuje idealnie i jest oryginalne ... narazie tylko je założyłem dla policji - jak sie zrobi cieplo to kupie pompkę wysokiego ciśnienia i podłącze

do tych dysz pasuje dorobic jakieś zaślepki i pokryć je chromem - ale nie będzie to proste - bo one jeszcze sie musza bardzo mocno trzymac zeby nie odpadły podczas mycia samochodu albo co gorsza , podczas jazdy...

Opublikowano
bo one jeszcze sie musza bardzo mocno trzymac zeby nie odpadły podczas mycia samochodu albo co gorsza , podczas jazdy...

Co kropelka sklei sklei żadna siła nie rozdzieli.....

A tak serio to podziwiam zawzięcie.

Pozdrawiam Kanap

a może patex super fix albo poxilina ? :mrgreen:

wyglada to bajerancko - ale rozwiązanie zaślepek nie będzie prostą sprawą zeby to wygladalo jak oryginał...

Opublikowano
Ajj panowie przesadzacie z tymi zaślepkami, skoro poradziłem sobie z najtrudniejszym to dam radę z zaślepkami :) nie będzie to żadna kropelka, ani poxilina, poprostu muszę się zastanowić co i jak :)