Skocz do zawartości

Czy paląca się kntrolka abs oznacza uszk.czujnik czy pompa??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż mam zamiar kupić bmw e36 z 1994 z ABS. Ale przez telefon wiem że pali się kontrolka abs i okładzin, podobno taką kupił w niemczech sprzedający . Jakby to sprawdzić na miejscu , czy tylko przez podpięcie carsofta?????

Czym się sugerować ???????? Co najczęściej leci w E36 przy kontrolce palącej się ???

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7828394

Z góry dziękuję

POZDRAWIAM

Opublikowano

Palaca sie kontrolka z ABS mowi tylko tyle, ze system nie dziala, bo jest jakis problem. Przyczyna moze byc nawet tak prozaiczna jak spalony bezpiecznik (ale to chyba sprzedajacy by sprawdzil), a moze to byc czujnik lub pompa. Bez diagnozy ciezko bedzie cos wiecej powiedziec.

Kontrolka zuzytuch klockow mowi tyle, ze albo klocki faktycznie do wymiany, albo ktos wymienil klocki a nie wymienil czujnika, ktory ulegl przetarciu kiedy ostatnie klocki sie zdarly.

Facet z próchnicą grał w kości i... wypadły mu cztery szóstki.
Opublikowano

Kontrolka zuzytuch klockow mowi tyle, ze albo klocki faktycznie do wymiany, albo ktos wymienil klocki a nie wymienil czujnika, ktory ulegl przetarciu kiedy ostatnie klocki sie zdarly.

No dokladnie, a mnie sie kiedysc zapalila kontorlka od ABSu kied przy wymianie wachaczy uszkodzono przewod do czujnika- jak im powiedzialem ze mi uszkodzili czujnik to powiedzieli, ze nie oni, ale maja inny za 150zł. wysmiałem ich- wymontowalem pod domem z latarka w rekach -polutowalem w piwnicy i działało.

No a pro po.... kiedys tu krzyczeli , ze Turing jest dla mlodego dynamicznego, Coupe do lansu a sedana maja tylko stare dziadki................a tu jak widac dziadki lubia coupe.

zdecia slabe wiec cieszko go krytykowac czy chwalic, ale te pokrowce won, i oblukac wszystko. co by nie bylo od turasa z Berlina

Opublikowano

Z kontrolką od klocków to tak jak koledzy piszą.

Ja też jak kupiłem autko to świeciła się kontrolka. Zmierzyłem 2 przednie czujniki miernikiem i okazały się uszkodzone. Po wymianie ABS śmiga jak nowy. Nie ma już problemów.

Pomiar wykonać omomierzem. Wartośc około 1400 ohm.

Wystarczy skręcić koła odpiąć czujnik i mierzyć.