Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jestem w trakcie czyszczenia zaoru egr i kolektora,wcześniej czytałem posty ze czysci sie elekrozawory sterujące egr i turbiną.Czy u mnie tez są te elektrozawory czy tylko w 3litrowych lub tych 2l ale 136km.
Opublikowano
jestem w trakcie czyszczenia zaoru egr i kolektora,wcześniej czytałem posty ze czysci sie elekrozawory sterujące egr i turbiną.Czy u mnie tez są te elektrozawory czy tylko w 3litrowych lub tych 2l ale 136km.

Też są. Pisałem Ci już kiedyś, ale chyba nie wierzysz :wink:

Elektrozawór od turbo jest za zbiornikiem płynu spryskiwaczy, tak po jego prawej stronie.

Ten od EGRu jest umieszczony w okolicy bagnetu uleju. Doprowadzi Cię do niego wężyk idący od zaworu EGR.

Apropo czyszczenia - szukaj tematu tudm'a.

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
wiem ze pisałes ale nie moge ich znaleść,tak wiec pomyslałem ze moge ich nie mieć.A tak wogóle to pościągnięciu kolektora zauważyłem że mam wszystkie przewody sparciałe tak jak podpowiadałeś za co wielkie dzieki.Jak masz jakieś fotki gdzie moge znależć te elektrozawory to prosze o pomoc.Dzieki z góry.
Opublikowano
ok,nie doczytałem do końca twojej podpowiedzi,chyba już znajde.
Opublikowano
czy przewód podciśnieniowy z egr idzie właśnie do tego zaworu?
Opublikowano
a powiedz mi czy ten przewód od egr idzie do tego zaworu w górną dziurke czy w dolną,bo tam przychodzą dwa a ja nie wiem czy ktos u mnie nie podmienił.
Opublikowano
a powiedz mi czy ten przewód od egr idzie do tego zaworu w górną dziurke czy w dolną,bo tam przychodzą dwa a ja nie wiem czy ktos u mnie nie podmienił.

LOL

która to górna, a która dolna dziurka? :lol:

Zapraszam:

www.realoem.com & www.bmwfans.info

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti