Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po długiej sprzedaży mojego TDSa w końcu znalazł nabywce.

Niezwykły nabywca wiek ponad 50lat i mający od 15lat rekinka E21

Zaproponował oddac swojego w rozliczeniu po okazyjnej cenie.

Rocznik 1977 silniczek 1,6 uważam że autko jest w stanie dobrym.

Jest takie jak pamietam z dzieciństwa jak takie śmigały po drogach w oryginalnym stanie kpl chromów nie pogieta nie pordzewiała. Prawdopodobnie posłuzy mi długo dop czasu zakupu kolejnego auta a mozę jak fundusze pozwola to utrzymam 2 samochody.

zdjecia wrzuce jak zrobie.

Jak ktoś może mi doradzic zo zrobic po zakupie.Chce ja zachowac w oryginalnym stanie w takim jakim wyszła z fabryki

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34

Opublikowano

Witam

I na wstępie gratuluję! Ciężko dziś o e21 w przyzwoitym stanie, nie skalane wiejskim tuningiem.

Wg mnie powinieneś jej dać nowe filtry (powietrze, paliwo, olej), nowe płyny (olej w silniku, skrzyni i dyfrze, płyn chłodniczy), regulację luzów zaworowych i ew gaźnika. Ja zakonserwowałbym również całe podwozie przy okazji pozbywając się ognisk korozji oraz zajął profilami zamkniętymi.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

• 1 rok później...
Opublikowano
Dokladnie i potwierdzam. Jesli trafiles na rekina w oryginale to tak jak bys wygrałw totka. Nie stuningowany, nie skatowany silnik itd. Malina poprostu. Jedyne co moge ci poradzić to to byś tym autem unikał jeżdzenia w zimie bo poprostu szkoda. Pierwsze co powinienes zrobic to zrobic konserwacje całego podwozia, i proponuje zrobic(moze to nie bedzie juz oryginał) ale jesli masz zamiar normalnie esxpoatowac auto, to proponuje dorobic podloge silnika, moze z e30 by pasowało a jak nie to dorobic z nierdzewki i przykręcic do podłużnicy ;) Pozdrawiam.