Skocz do zawartości

E36 M43 1.8i - czujnik temp. silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć czy ktoś z towarzyszy mógłby mi napisać gdzie się znajduje czujnik odpowiedzialny za uruchomienie wentylatora elektrycznego ( auto z climatronic)?? dodam iż sprawdzałem ten wiatrak i działa ale z autem coś nie współgra....
Opublikowano
patrzylem w ETK i tam jest kakis czujnik teperatury zamontowany na pompie kimatyzacji taki z dwoma kablami zakonczonymi wtyczkami czy cos takiego ale nie jestem pewien
jedynakk
Opublikowano
a moze posiadasz jakies zdjecie? bo w ogole sie nie orjentuje nawet gdzie jest ta pompa klimy....
Opublikowano
Pompa znajduje się przy silniku po lewej stronie będziesz widział pasek od koła pasowego. Sprawdź szczelność układu i czy masz napełniony układ bo jeśli będzie mało chłodziwa lub całkowity brak wentylator nie zaskoczy.
Opublikowano
Czes´c´ czy ktos´ z towarzyszy móg?by mi napisac´ gdzie sie˛ znajduje czujnik odpowiedzialny za uruchomienie wentylatora elektrycznego ( auto z climatronic)?? dodam iz˙ sprawdza?em ten wiatrak i dzia?a ale z autem cos´ nie wspó?gra....

Jesli chodzi Ci o wentylator od klimy to przy tej temp powietrza mala szansa zeby sie wlaczyl tak sam z siebie. Poprawcie mnie jesli sie myle.

O Tempora! O Mores!