Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy podpowiedzcie jak to teraz z tą wymiana silnika od strony prawnej, np z 2litrów na 3litry ???
Lubię jak diesel objeżdża benzynę, to miłe...
Opublikowano
Wymieniasz, robisz przegląd, idziesz do wydziału komunikacji i zgłaszasz zmianę - tak pokrótce. Aha, no i wypadałoby zgłosić też zmianę ubezpieczycielowi - naliczy Ci nową składkę.
Opublikowano
W nowym dowodzie rejestracyjnym nie ma już nr.silnika a jedynie jego pojemność którą powinienes zmienic w wydz komunikacji oczywiście jak przedmówca pisze po wcześniejszym przeglądzie w stacji diagnostycznej plus ewentualnie ubezpieczyciel
Opublikowano

a jak z pochodzeniem silnika czy ktos to sprawdza?

większość z allegro wiadomo skąd ma..

Lubię jak diesel objeżdża benzynę, to miłe...
Opublikowano
Silnik jest czescią wymienną wiec nie musisz mieć na niego papierka oczywiście jeśli posiadasz to lepiej dla diagnosty który musi wpisac jego pojemność w razie problemu moze cie skierowac do rzeczoznawcy ale to sporadyczne wypadki zresztą wszystko zalezy od stacji i jak z nimi rozmawiasz ja pare razy miałem motocykle o poj 80 -120 cm i rejestrowałem je na 50 czyli jako motorower (z oczywistych względów) i po przyniesieniu papierka ze stacji diagnostycznej nie miałem problemów z rejestracją
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.