Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam

mam taki problem z centralnym w drzwiach od pasażera otóż

nie mam pilota (tak juz kupilem), tylko po wlozeniu kluczyka do drzwi od kierowcy centralny dziala, jednak nie zamykaja sie prawe drzwi, wszystkie dzialaja tylko nie te od pasażera, natomiast jak chce zamknac drzwi od strony pasazera to wszystko ok dziala, wszystkie drzwi sie zamykaja i otwieraja bez problemu,

zauwazylem ze kilka razy udalo sie mi otworzyc wszystkie drzwi od strony kierowcy, tak poprostu sie otworzyly za pierszym razem a potem znow nic

czy moze ktos mial podobny problem???, moze ktos wie co nie laczy w centralnym i gdzie szukac usterki ???

dodam jeszcze ze nie sluchac zadnych piskow czy zgrzytow przy zamykaniu czy otwieraniu

pozdrawiam i prosze o rade

Edytowane przez dobi
Opublikowano
witam

mam taki problem z centralnym w drzwiach od pasażera otóż

nie mam pilota (tak juz kupilem), tylko po wlozeniu kluczyka do drzwi od kierowcy centralny dziala, jednak nie zamykaja sie prawe drzwi, wszystkie dzialaja tylko nie te od pasażera, natomiast jak chce zamknac drzwi od strony pasazera to wszystko ok dziala, wszystkie drzwi sie zamykaja i otwieraja bez problemu,

zauwazylem ze kilka razy udalo sie mi otworzyc wszystkie drzwi od strony kierowcy, tak poprostu sie otworzyly za pierszym razem a potem znow nic

czy moze ktos mial podobny problem???, moze ktos wie co nie laczy w centralnym i gdzie szukac usterki ???

dodam jeszcze ze nie sluchac zadnych piskow czy zgrzytow przy zamykaniu czy otwieraniu

pozdrawiam i prosze o rade

Silownik w drzwiach pasazera? Ew wiazka elastyczna wchodzaca do drzwi

Czy jak dobrze rozumiem problem wystepuje tak samo przy ZAMYKANIU

jak i OTWIERANIU ?

ps zmodyfikuj post tak zeby w naglowku byl opis modelu, inaczej to wrozenie z fusow

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
tak problem jest tak samo przy otwieraniu jak i zamykaniu ze strony kierowcy, natomiast problemu nie ma gdy zamyka sie ze strony pasazera bo wtedy drzwi zamykaja sie bez problemu, w dodatku kilka razy zadzialalo dobrze ale to raz na 100 :):)
Opublikowano
tak problem jest tak samo przy otwieraniu jak i zamykaniu ze strony kierowcy, natomiast problemu nie ma gdy zamyka sie ze strony pasazera bo wtedy drzwi zamykaja sie bez problemu, w dodatku kilka razy zadzialalo dobrze ale to raz na 100 :):)

Jak zamykasz od strony pasazera to nic dziwnego, poniewaz poruszasz zamek mechanicznie. Sprawdz silownik w drzwiach pasazera i okablowanie

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
Jak zamykasz od strony pasazera to nic dziwnego, poniewaz poruszasz zamek mechanicznie. Sprawdz silownik w drzwiach pasazera i okablowanie

niezupelnie mechanicznie bo mi jak padl aku to nie moglem go otworzyc tzn kluczyk sie krecil normalnie ale zamek sie nie otwieral :mad2: ,dopiero otworzylem go takim jakims trzecim innym kluczykiem calym metalowym

ja bym stawial na to ze cos nie kontaktuje przy silowniku a dopoki tego nie rozwiazesz to nie rygluj go przy zamykaniu ba jak Ci wtedy calkiem padnie to nie bedziesz mogl drzwi otworzyc

BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
Witam! U mnie było tak samo. Napryskaj w dziurke od zamka dużo wd40, potem włóż kluczyk w te dzwi, które się nie otwierają i otwórz i zamknij je kilkanaście razy. Napryskaj jeszcze wd40 w dziurke po wcześniejszym odkręceniu "dzyndzla" od otwierania od środka. U mnie to pomogło. Miałem takie same objawy jak ty. POZDRAWIAM