Skocz do zawartości

E38 kłopoci z radiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Szukałem ale nic nie znalazłem podobnego do mojego kłopotu, który jest błachy i wynika z mojej niewiedzy. Panowie jak w e38 przestawić radio by podczas wciskania guzików (strzałek) w kierownicy radio zmieniało stacje pomiędzy zaprogramowanymi kanałami. Tak do tej pory miałem ale coś przestawiłem, że obecnie jak w kierownicy wcisnę strzałkę to radio zaczyna przeszukiwanie częstotliwości FM, a nie przechodzi pomiędzy zapamiętanymi kanałami. Problem błachy ale mam szczerze z tym kłopot.
Opublikowano
  • Autor
Nikt nic na ten temat nie wie? Nie możliwe.
Opublikowano
Witam.Chętnie bym pomógł ale sam miałem ten samproblem i skończylo się na pytaniu.Porzycz od kogoś ksiązke od E38 Pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor
ehhh no coż pewnie tak uczynie. Wkażdym razie dzięki za chęci. Pozdrawiam.
Opublikowano
Radio zmienia stacje wg zaprogramowania po krótkim naciśnięciu. Przeszukuje, jak przytrzymasz dłużej
Opublikowano
  • Autor
Gdyby tak było to bym nie zakładałem tego postu. Niestety jak już pisałem coś wcisnąłem i teraz jak w kierownicy wcisnę (krótko) guzik ze strzałką to odrazu radio zaczyna szukanie. Wczesniej przechodziło tylko pomiędzy zaprogramowanymi kanałami.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie jest to samo i też nigdzie nie znalazłem info
Opublikowano
  • Autor
jak narazie też poległem i na wszelkie sposoby już kombinowałem niestety bez efektów.
Opublikowano

Żeby można było zmieniać na kierownicy między stacjami zaprogramowanymi na przyciskach 1-6 należy nacisnąć i przytrzymać przycisk SELECT aż na wyświetlaczu radia pojawi się napis PRES ON albo PRES OFF (w j. angielskim).

PRES ON oznacza zmianę między zaprogramowanymi stacjami 1-6.

PRES OFF wyszukanie następnej stacji (na fali).

Na tej stronce znajdziecie dużo ciekawych informacji oraz instrukcje w formacie .pdf do BMW 740i e38 oraz instrukcję do nawigacji (niestety w języku angielskim).

http://www.magnum1.com/BMW-740/740_Pages/740.html

Pozdrowionka dla wszystkich fanów e38

Opublikowano
  • Autor
Żeby można było zmieniać na kierownicy między stacjami zaprogramowanymi na przyciskach 1-6 należy nacisnąć i przytrzymać przycisk SELECT aż na wyświetlaczu radia pojawi się napis PRES ON albo PRES OFF (w j. angielskim).

PRES ON oznacza zmianę między zaprogramowanymi stacjami 1-6.

PRES OFF wyszukanie następnej stacji (na fali).

Na tej stronce znajdziecie dużo ciekawych informacji oraz instrukcje w formacie .pdf do BMW 740i e38 oraz instrukcję do nawigacji (niestety w języku angielskim).

http://www.magnum1.com/BMW-740/740_Pages/740.html

Pozdrowionka dla wszystkich fanów e38

wielkie podziękowania za odpowiedz napewno się przyda jak widać nie tylko mi jeszcze raz wielkie :modlitwa:

Opublikowano
niestety, u mnie to nie działa.
Opublikowano
  • Autor
a u mnie jak najbardziej poskutkowało w 100%. Dziękuję za podopowiedz pozdrawiam.
Opublikowano
tzn. w dwóch innych takich samych radyjkach testowałem i działa, a u mnie niestety nie. Prócz tego podczas oglądania tv po wciśnięciu ikonki zegarka powinna wyświetlić się godzina - niestety też i to mi nie działa. :cry: