Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem dzisiaj zalać zbiornik do pełna , lałem lałem , i jak juz było prawie full to zaczeło ostro cieknąć ze zbiornika z prawej strony (niewiem dokładnie skąd) dodam że pistolet odstrzelił mniej więcej w tym samym czasie co zaczeło się lać (wylało się około 1 litra benzyny)

Bmw e34 525 m50 rok 92

Prosze o jakieś porady , może ktoś z Was się już z tym spotkał . dzięki za każdą pomoc

Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły
Opublikowano

W e21 raz zalałem do pełna i też przy końcu zaczeło mi lecieć.

Winna była rurka wlewu, na odcinku korek-zbiornik która była tak pordzewiała że wygladała jak ser szwajcarski.

Mechanik mi powiedział że tak może się dziać z upływem czasu jesli auto rzadko zalewane było do pełna.

To mój przypadek więc nie twierdzę że musisz tak mieć ale sprawdzić nie zaszkodzi. :)

Opublikowano
Dzięki za podpowiedź , ale u mnie to chyba co innego. Przed chwilą byłem w aucie i odkręciłem dekielek w bagażniku i tam było pełno benzyny w zagłębieniach , i ułamana jest jedna część od - to się chyba nazywa smok albo pływak (niewiem dokładnie) , to już druga taka awaria w ciągu ostatniego miesiąca , poprzednia była identyczna , niewiem co może byc przyczyną
Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły