Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchajcie jakiś czas temu zauważyłem że spod tylniego siedzenia dobiega taki szmer jakby silniczka pracującego. Domyślam się że to pompa. Kilka razy zdarzyło mi się że po dodaniu gazu auto muliło albo jakby paliwa nie dostawał dusiło go. Powiedzcie mi czy p[ompa daje jakieś ciśnienie i czy wpływa znacząco na moc silnika przy przyśpieszaniu?? :?

Drugie pytanie to : Co to jest za część która znajduje się pod przepływką jakby zbiornik przez to idzie paliwo,czy jest to 2ga pompa paliwa???

http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

Pompa daje ciśnienie żeby tłoczyć paliwo.

Co do przymulania to może być winna ale przeważnie odpowiedzialne za to są inne rzeczy, typu :

- dawno nie wymieniany filtr paliwa, jakiś czujnik silnika, elektryka WN itp.

Co do drugiego pytania to ta czarna puszka to filtr węglowy związany z układem paliwowym.

Opublikowano
Pompa daje ciśnienie żeby tłoczyć paliwo.

Co do przymulania to może być winna ale przeważnie odpowiedzialne za to są inne rzeczy, typu :

- dawno nie wymieniany filtr paliwa, jakiś czujnik silnika, elektryka WN itp.

Co do drugiego pytania to ta czarna puszka to filtr węglowy związany z układem paliwowym.

Otóż to. ;) :cool2: