Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich jestem w posiadanui Bety 5 TDS autko jeździło do czasu!!! Hmm od czego by tu zacząć na zimnym silniku nie pali pada aku na ciapłym zapali w wielkim trudem no chyba że aku siądzie!! Wymienilam filtr paliwa na nowy, pompa paliwa z zbiorniku działa,przekaźniki wymienione, bezpieczniki ok,świece grzeją. Moze ktoś miał taki wielki problem i mi pomoze ręce opadaja i mam ochote zrzucić ją z urwiska hi hi zachciało mi sie 5 :( :( :( Wspólnymi siłami może coś wymyślicie!!! Dzięki z góry i pozdrawiam
Opublikowano
Witam znajomy tez miał tds i jego auto tez źle odpalało i znalazł taktyke kontrolka ze swiec mu sie za szybko gasła( i czekał az kontrolki sie zaczną mocniej świecić bo jak był pobór prądu to mu kontrolki lekko przygasły
Opublikowano

Do sprawdzenia

-Pompa wtryskowa

-Nastawnik

-Kąt wyprzedzenia zapłonu

-Cofajace sie paliwo (pecheżyki powietrza w weżyku przy pompie)

- Podgrzewacz paliwa

-Swiece żarowe czy wszystkie sa sprawne.(miałem 3 spalone i dopiero przy -5 był plopot z odpaleniem)

-itp.itd

TD/TDS temat rzeka na tym forum wystarczy poszukać :search:

Pozdrawiam

Opublikowano
Hmm ale czemu na ciepłym silniku ona kręci jak głupia i tez ma problem zapalić a aku jest ok..!!!!!???????????

No ale co? Tak serio z dnia na dzień 'BACH' i przestała odpalać?

Jakoś nie chce mi się wierzyć żeby nagle pompa padła, to by się nagle nie stało, no i nie tłumaczy tego odpalania na zimnym.

Te auto trzeba koniecznie podpiąć pod komputer i to u kogoś kto się zna na TDSach bo byle burak to sprawdzi tylko powierzchownie i powie że wszystko gra.

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)

Opublikowano
Jeździłam nią cały dzień wszystko było ok ja dużo jeżdze po mieście wieć odpalam i gasze auto setki razy a na drugi dzień rano kaplica nawet nie jekła aku padło odpaliłam ją na zaciąg a na ciepłym silniku kręciła ale z wielkim trudem odpalała ( nie wiem czy ma to znaczenie ale po zatankowaniu jej ropą od znajomego!!! a jeżdże na niej cały czas auto rano juz nie odpaliło bez pomocy liny) i od tamtej pory auto odpala z wielkimi problemami!!!!!!!! Dodam jeszcze,że auto nie kopci jak odpale!!! Powoli przy tym aucie psycha siada!!! HELP :mad2:
Opublikowano
Jeździłam nią cały dzień wszystko było ok ja dużo jeżdze po mieście wieć odpalam i gasze auto setki razy a na drugi dzień rano kaplica nawet nie jekła aku padło odpaliłam ją na zaciąg a na ciepłym silniku kręciła ale z wielkim trudem odpalała ( nie wiem czy ma to znaczenie ale po zatankowaniu jej ropą od znajomego!!! a jeżdże na niej cały czas auto rano juz nie odpaliło bez pomocy liny) i od tamtej pory auto odpala z wielkimi problemami!!!!!!!! Dodam jeszcze,że auto nie kopci jak odpale!!! Powoli przy tym aucie psycha siada!!! HELP :mad2:

No niestety, przez internet nikt nic ci konkretnego nie wywróży...

Trzeba sprawdzić świece żarowe i zobaczyć czy paliwo idzie pod odpowiednim ciśnieniem - mógł zapchać sie filtr, albo zdechła elektryczna pompka paliwa.

W sumie to specjalistą od nieodpalających TDSów nie jestem... mi to raz nie chciał odpalić ale to wtedy jak wyjeździłem wachę do końca i postawiłem auto pod górkę.

Diesel ma zapłon samoczynny więc wystarczy tylko żeby cylinder był ciepły i żeby dostał paliwa. Jak nie pali na zimnym to może być wina albo świec albo ilości podawanego paliwa.

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)