Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam znalazłem przyczyne parowania lamp w e36.....i napisze ze nie jest to wina szczelnosci ogólnej lampy jak wroce to napisze wiecej
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano

nest jakie lekarstwa ........przeciez napisałem ze jak wróce to dokoncze...

a wiec lampa składa sie z 3 czesci w dwóch jest łączona .w jednym z tych miejsc jest klej silikonowy a w drugim uszczelka gąbkowa i to o na jest problemem jako ze jest to gąbka to wsiaka w nią woda i to dosyc duzo ta woda potem boczkiem dostaje sie w postaci wilgoci do srodka lampy w połaczeniu z ciepłem paruje

rozbijamy lampe na dwa kawałki

suszymy uszczeke porzadnie wkładamy spowrotem smarujemy ja sylikonem aby niedopuscic do wsiakania wody w nia i koniec zrobiłem to 2 tygodnie temu i zero pary w srodku

POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
Kolego nie zawsze opisany przez ciebie sposób skutkuje robiłem to co najmniej dwa razy a najlepszym rozwiązaniem okazało sie zdjęcie zaślepki plastikowej która znajduje się w górnym rogu obok długich świateł (taki jakby prostokącik patrząc od strony silnika)
Opublikowano

To tak jakby napisać, "znalazłem przyczynę stukania w zawieszeniu" choć w lekko mniejszym stopniu ;)

Przyczyny mogą być różne - nieszczelność na wspomnianych uszczelkach ale też nieszczelność na dekielkach od żarówek, nieszczelność na wewnętrznych "kloszach" itd. ja też się spotkałem z tym, że ktoś rozebrał parujące lampy nie wysuszył i skleił "na zawsze" świetnie je uszczelniając, ale co z tego skoro woda nie miała jak wyparować. W każdym bądź razie w żadnym z wypadków problem nie jest nie do przeskoczenia :)

Opublikowano

DEPSON czytaj ze zrozumieniem, wyraznie napisałem ze nie chodzi o uszczelnienie lampy tylko o wyeliminowanie nasikania uszelki woda lampe mozesz se nawet smarem z tego stukajacego zawieszenia sklejic jezeli uszczelka bedzie namakac to se lampe mozesz uszczelniac widzisz ja sie nie opieram na tym ze ktos tam cos tam tylko sam zamieszałem i na tej podsawie cos stwierdzam na własnej skórce stwierdzam ze to pomogło

zdjecie zaslepki pomoze tylko kto bedzie lampe czyscił z tego syfu co sie tam dostanie

drugi tydzien ani smuzki w lampie widac jednak mozna

http://www.allegro.pl/item540760751_lampa_reflektor_przod_przedni_lewy_bmw_3_e36.html

kupiłem nową i tak po 2 dniach była zaparowana myślałem ze szału dostane

po zabezpieczeniu tej uszczelki przed namakaniem nawet sladu pary nie ma w srodku

POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
Ja tez sie nie opieram na tym, ze ktos tam costam bo temat mam przerobiony z sukcesem z reszta, a moja wypowiedz nie miala zabarwienia negatywnego a wskazywala jedynie na to, ze to nie jest jedyny powod, aczkolwiek sposob sprawdzony i dziala jezeli to jest akurat powodem parowania :)