Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oddaje do tapicera swoje przednie fotele ( SPORT SEATS ) bo obecna skóra na fotelu kierowcy nie wygląda najlepiej.

Czy tapicerka na fotelu kierowcy i pasażera jest taka sama czy się czymś różnią ? Czytałem że podobno jest taka sama ale chciałbym aby potwierdził mi to ktoś kto jest tego pewny.

Chce po prostu oddać fotel pasażera i na jego wzór tapicer zrobi dwa obicia. Ja w tym czasie bede jeździł z jednym fotelem. A potem tylko zmieni na miejscu obicie.

I jak wygląda sprawa z ogrzewaniem fotela ? Rozumie że nie ma problemu z przeniesieniem tych mat pod nowe obicie ?

Opublikowano

W moim przypadku materiał (skóra) 380 zł + robocizna 200 zł za fotel czyli ok 800 zł.

Skóra mogła by być trochę tańsza bo za tą cenę jest jest więcej niż potrzeba na dwa fotele ale tapicer twierdzi że nie jest w stanie kupić mniejszej ilości. Robocizna z kolei jest tańsza niz normalnie z racji tego że tyły foteli są plastikowe.

Opublikowano
A ja odwiedziłem raz jakiegoś tapicera w małym zapyziałym warsztaciku, zapytałem z ciekawości ile by wziął za przód+tył na co mi krzyknął coś ponad 2000, zrezygnowałem z poszukiwań i kupiłem komplet używanych w idealnym stanie ale jakbym wiedział że to ten tapicer tak bardzo się cenił ( :modlitwa: ) to bym poszukał czegoś jeszcze. Co do obić to ja przekładałem z lewego na prawe kiedyś i się udało więc chyba są takie same ;)