Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Żeby wyciągnąć intercooler trzeba wyciągnąć chłodnicę wody?

Ściągnąłem zderzak i nie jest tak jak miałem nadzieję że będzie :(

Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano
Niestety trzeba wyciągać chłodnice. A chcesz go wyciągnąć z konieczności czy żeby wyczyścić? Jak chcesz czyścić IC to lepiej daj sobie spokój... Chłodnica w e34 tds ma takie wredne zatrzaski, które łatwo połamać - ja bynajmniej połamałem.

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)

Opublikowano

Jeżeli nie padła ci turbina i nie zarzygała ci całego dolotu w oleju, to nie ma sensu. Takie przepłukiwanie na samochodzie też jest bardzo trudne do wykonania... a niech ci zostanie trochę beznyny w środku to po odpaleniu auta problemy gwarantowane.

Intercooler to tylko chłodnica powietrza, czyszczenie jej z normalnego nagaru nie daje żadnych efektów. Lepiej wyczyść i sprawdź sobie wszystkie węże. Oczyść cały układ dolotowy na miejscach styku i daj wszędzie nowe opaski... dobrze pozaciskaj i wymień filtr powietrza... zobaczysz jak będzie oddychać :8)

Opublikowano
Filtr wymieniłem 5k km temu, egr też wyczyściłem, a IC przy prawym weżu jest całe mokre od oleju dlatego chciałem to zrobić.
Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano
Filtr wymieniłem 5k km temu, egr też wyczyściłem, a IC przy prawym weżu jest całe mokre od oleju dlatego chciałem to zrobić.

Jeśli intercooler masz mokry od zewnątrz to nie czyść go od środka. To że wszystko jest brudne od oleju to wina szczelności układu. Zrób jak mówiłem.. odkręć wszystkie węże, wyczyść wszystkie miejsca styku benzyną do sucha, daj nowe opaski i dobrze pozaciskaj. Ja tak zrobiłem i dopóki auta nie sprzedałem nie pojawiła mi sie nawet kropka oleju przy intercoolerze, a auto też zupełnie innaczej 'oddychało'.