Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zbiornik wyrównawczy można odłączyć wyciąga się go do góry w z biornicku są da oringi i z nich lubi cieknąć płyn

http://images36.fotosik.pl/59/137a5799953a2866med.png' alt='137a5799953a2866med.png'>

Opublikowano
Kiedyś próbowałem wyciągnąc ten zbiorniczek i powiem szczerze, że zrezygnowałem. Ale miałem już kupioną nową chłodnicę więc nie miałem motywacji do siłowania się ze starą ;)
Buch teściową w klatkę piersiową ;)
Opublikowano
Kolego, po pierwsze spuść płyn a potem pod spodem zbiorniczka odkręć czujnik. jak to odkreisz i oczywiście rozkrecisz tą osłonkę od góry to włóż kawałek grubszej listwki od dołu i po po prostu puknij młotkiem w litewke i powinien wyskoczyć. to sprawdzony patent bo sam sie siłowałem w palcach zeby to wyciagnąć a potem poszedłem po kij od szczotki i po 15 sek był wyciagnięty.
Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano
A to szczerze mowiac nie wiedzialem. Jakies pol roku temu sam sie z tym palowalem z 15 minut i odpuscilem - kupilem chlodnice sadzac ze jest to nierozlaczalne :) pozdr.
Opublikowano

Ja tez z tym kiedys namęczyłem zdjąłem zbiorniczek i sie okazało ze chłodnica była pięknieta one podobno często pękaja

skleiłem to ale pomogło na pare godzin.

Opublikowano
Tak jak w temacie panowie. Proszę o pomoć bo mam gdzieś wyciek.

Wątpię aby udało ci się na dłuższy czas zlikwidować tam wyciek. Lepiej zainwestuj w nową chłodnicę.

Ja zmieniałem w E30 uszczelki i lipa :cry2: