Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Panowie, przeczytałem chyba wszytko na temat waszych problemów ii nie natrafiłem na podobny do mojego. Mianowicie u mnie wystepuje problem w tym że po wciśnieciu hamulca nagle na śliskiej nawierzchni ABS zaczyna pracę gorliwiej niż powinien, ponieważ nie chce odpuścić hamowania aż do momentu całkowitego zatrzymania samochodu, pomimo iz nie trzymam nogi już na pedale. Ciekawe że po zatrzymaniu odpuszcza pedał i wraca do normy. Do kolejnego nagłego mocniejszego naciśnięcia. Zauważyłem ze obraca autem, bo blokuja sie tylne oba kola. Po rozłączeniu czujnika od jednego koła, komputer zapala kontrolke ABS i juz nie mam ABSu ale za to mam sprawne hamulce bez przypadłości opisanej powyżej. Co o tym MYŚLICIE????
Opublikowano
W wolnej chwili sprawdze te wieńce na piastach, być może faktycznie ich stan jest opłakany. Jak uporam sie z problemem to opiszę. Na razie jeżdże bez ABS po odłączeniu czujnika z prawego koła. jak mam ktoś jakieś sugestie chetnie sprawdzę. Jacek.
Opublikowano

Witam Panowie

Skozystam z okazji i podlacze sie tez pod ten temat ze swoim problemem. Pisalem juz wczesniej o tym ze mam problem z ABS, zapalala mi sie kontrolka jak kolo wladlo w dziure. Wczorej wymienilem wlanie ten czujnik no i problem nie idzie wogole jechac autem. Zalacza mi sie sam ASCi ABS auto traci moci czuje po nacisnieciu pedalu hamulca ze on drzy tak jak podczas dzialania ABS-u. Co moze byc przyczyna??? Dodam ze czujnik zalozylem taki sam jak mialem??Mial ktos juz taka sytuacje??? Czy moze kupilem uszkodzony czujnik?? a moze zle go zamontowalem??? Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz

Opublikowano

opisz dokładniej problem ponieważ lakonicznie

go potraktowałeś, poszukaj moich postów o ASC może ci coś zasugerują.