Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Tak jak w temacie z nawiewów (konkretnie tych na szybę) czasami leci mi para, oczywiście dzięki temu wszystkie szyby są zaparowane, a ciecz która się na nich skrapla jest słodka (więc zapewne jest to płyn chłodniczy).

Płynu ubywa, wycieków pod samochodem nie ma.

Nagrzewnicę już raz (sam) wymieniałem bo poprzednia była nieszczelna.

Co prawda wymieniłem na używaną (nowych niestety już nie produkują - BEHR).

Teraz mam pytanie czy coś jeszcze poza nagrzewnicą może powodować takie objawy, bo niestety na forum nic nie znalazłem ? Wierzyć mi się nie chce że to znów to samo :( może jakieś zaworki lub coś podobnego ? proszę pomóżcie bo nie chce znów rozbierać deski i wymieniać nagrzewnicę na próżno.

Pozdrawiam,

Opublikowano
mysle, ze sam sobie odpowiedziales na to pytanie, na 99% procent jest to nagrzewnica, i oczywiscie, ze nowa da sie kupic, poleciales po kosztach to wymienisz 2 razy :)
Opublikowano

W takim razie wychodziłoby na to iż forum kłamie, ponieważ tu właśnie dowiedziałem się że nagrzewnice BEHR nie występują już w sprzedaży. To samo powiedziano mi w sklepie.

Zdenerwowało mnie to "poleciałeś po kosztach" ponieważ nigdy tak nie robię ! gdybym leciał po kosztach to bym wlał uszczelniacza :/ chce to naprawić ponieważ chce sprzedać samochód, a nie lubię ludziom złomu wciskać.

Używkę sprawdziłem - była szczelna.

Opublikowano
no napewno nie produkuja??? bodajże są 3 rodzaje nagrzewnic w E34 behr,valeo jak ja szukałem do swojej a miałem siemensa to w sklepach były behr i valeo a siemensa nie było można tylko było kupić tylko w ASO za jedyne 1600zł to tez zdecydowałem sie na użyywke , poszukaj w inter-cars badz zadzwon do ASO lub podjedz bo musi byc
Opublikowano

CZesc

W takim razie wychodziłoby na to iż forum kłamie, ponieważ tu właśnie dowiedziałem się że nagrzewnice BEHR nie występują już w sprzedaży. To samo powiedziano mi w sklepie.

Zdenerwowało mnie to "poleciałeś po kosztach" ponieważ nigdy tak nie robię ! gdybym leciał po kosztach to bym wlał uszczelniacza :/ chce to naprawić ponieważ chce sprzedać samochód, a nie lubię ludziom złomu wciskać.

Używkę sprawdziłem - była szczelna.

Forum nie kłamie :-), nagrzewnicy szukaj w Intercarsie lub Focie na 100% dostaniesz w cenie około 300-500 zl. Jesli nie ma BEHR to weź jakiś Nissens albo valeo albo hella albo każdą inną nową która na pewno będzie lepsza niż używana. Jeżeli nie wytrzyma 15 lat to wytrzyma 5 i też będzie dobrze :-).

Opublikowano
Będę szukał. Na pewno napiszę czy poszukiwania zakończą się sukcesem :) nie mogę znaleźć chwilowo wątku w którym przeczytałem o braku możliwości zakupienia nowej, bo pewien jestem że czytałem takowy.