Skocz do zawartości

pas przedni, chlodnica klimy i wentylator klimy???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie czy pas przedni, chlodnica klimy i wentylator klimy do 530d sedan 99r pasuja od innych modeli e39??

rowniez mam to pytanie apropo lamp przednich- mialem ksenony ringi na bialych migaczach i zastanawuiam sie czy zwykle lampy z zoltymi migaczami beda pasowaly do mojej--czyli 530d 99r

wielkei dzieki za pomoc! szukam czesci i nie chce kupic czegos co nie bedzie potem pasowalo...

pozdr!

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
w przypadku wentylatora klimy byly rozne wtyczki, chyba 3- i 4-pinowe, nie wiem czy mozna ocenic ile pinow bylo w jakim roku, czytalem kiedys o pewnej niekonsekwencji w tym zakresie, wiec najlepiej sprawdzic ile jest u Ciebie

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Pas przedni pasuje, chłodnica nie ( do diesli inna ) wentylator nie ( do diesla inny,różni się wtyczką )

Poprawiłem - różnica to tylko wtyczka zależnie od rocznika - sprawdziłem dokładnie

Edytowane przez piotrek1

Opublikowano

Zmiana była we 09/1998. We wcześniejszych modelach wtyczka była 4 pinowa: masa i zasilanie 12V do każdego z trzech biegów, przy czym załączanie napięcia na jeden z przewodów odbywało się poprzez przekaźniki (wszystkie przewody o zbliżonym przekroju).

Po 09/1998 wtyczka była 3 pinowa: masa i zasilanie 12V (na stałe!!!!, nawet po wyjęciu kluczyka) oraz sygnał sterujący od sterownika silnika DME/DDE (dwa przewody wyraźnie grubsze, trzeci - sygnałowy cieniutki).

Różnica polega na tym, że 4-pinowy wentylator miał trzy różne, ale stałe prędkości obrotowe, natomiast w 3 pinowym regulacja obrotów jest płynna.

Nie przypominam sobie, alby były jakieś różnice pomiędzy benzyną a dieslem... Ale dla pewności sprawdzę i dam znać...

pozdrawiam

thenygoos

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
  • Autor
znalazlem caly pas przedni od e39 2,5 tds 98r,facet nie wie na ile jest pinow...dobra cena jest tego kompletu, ale nie wiem czy bedzie pasowal
Opublikowano
  • Autor

aa!i jeszcze jedno chlopaki:)

podpowiedzcie mi gdzie ja mam sprawdzic u siebie przy silniku(w ktorym, miejscu) ile ja mam "pinow" ..bo przy pasie tym od 2,5tds(do kupienia)facet mowi ze sa 4

dzieki

wiem ze jak nie bedzie tak samo i tu i tu to nic nie zadziala

Opublikowano
Popatrz na wiązkę, która wchodzi pod prawy reflektor przy wewnętrznym narożniku, to jest właśnie od wentylatora

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
  • Autor
juz wszytsko jasne...dzieki