Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Siadł mi sam prędkościomierz + średnia prędkość i średnia spalanie.

Objawy są takie że z rana trochę pochodzi później zaczyna się bujać i spada na glebę ;))

Przeryłem archiwum i mój wybór padł na kondensatory tylko pytanie w którym miejscu one są i jakiej pojemności. Pytanie może trochę leniwe ale nie chce się dwa razy szarpać z zegarami raz do sprawdzenia jakie drugi raz do wymiany. Moja E32 to 735i 87r.

Z góry dziękuje za pomoc

Tomek

Opublikowano

Opis genialny wszystko z wymianą poszło gładko ale wybór chyba nietrafiony. Przejechałem po mieście prawie równe 20km i prędkościomierz zaczął odmawiać posłuszeństwa tj. najpierw zaczął podskakiwać następnie bujanie wskazówki było coraz większe i gleba przestaje działać:

- prędkościomierz

- wskaźnik chwilowego zuzycia

- przebieg i przebieg dzienny

- średnie spalanie i średnia prędkość na OBC

Nie mogę wywołać testu zegarów przy przekręceniu kluczyka w pozycję 1 z wciśniętym przyciskiem kasowania dziennego przebiegu pojawia mi się chyba wersja pamięci 10101. kombinacje z CC nic nie wywołują przycisk działa bo mogę zmienić język.

może ktoś ma jakieś sugestie co móglbym jeszcze przeryć w moim autku.

Tomek

Opublikowano

Witam.

Mam chyba złe wieści, otóż miałem ten sam problem i walczyłem z nim dośc długo. Zacząłem od sprawdzania wtyków , bezpieczników i jeszcze kilku spraw. Nas koniec stanęło że to kondensatorki, które też zmieniłem i tak jak u Ciebie klops. W końcu stanąłem przed wyborem kupna używanych zegarów, bądź naprawy u elektronika.Używki można kupić już za 100-200 pln. Znajomy jednak dał mi adres elektronika, który za 100 pln naprawił zegary. Dośc drogo ale nie musiałem kuupować i zastanawiać się czy znów nie padną, no i mam swoje zegary a nie od innego auta :lol:

Rada taka nie wyciągaj ich 10x tylko zawoź do dobrego elektronikai po sprawie :cool2:

Aha bez zegarów da się jeździć ( jak są wyjęte ) Tylkouważaj z ciężarem nogi. :lol: Pozdro...

TOMEK[E32]730