Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:idea: Mam maly problem z elektryka a swiatla sa objawem. Jadac dzisiaj wieczorem zauwazylem ze swiatla mi delikatnie pulsuja. Zciemniaja i rozjasniaja, tak samo dzieje sie z wyswietlaczem przebiegu. Co to moze byc i jak to naprawic :?:

Z gory dzieki za pomoc :D

Opublikowano
było już o tym wymień regulator napięcia - taka czarna puszeczka w tylnej części alternatora ze szczotkami w 320 pod obudową z doprowadzaniem powietrza
Opublikowano
Na sto procent regulator napięcia, jesli masz Boscha to super a jesli Valeo to czeka cie troche większy wydatek (Valeo jest droższy)
Opublikowano

To ja tylko potwierdzę to, co koledzy napisali.

"Mruganie" świateł to pierwsze ostrzeżenie, że regulator się kończy. Nie ignoruj tego, bo któregoś dnia włączysz stacyjkę i nie zapali się lampka ładowania akumulatora. A to będzie już znak, że nie ma ładowania kompletnie.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
regulator do VALEO kosztował mnie 68zł wiec jeszcze nie taki diabeł straszny! nawet jak masz mocniejszy alternator to w 100zł powinieneś sie zmieścić! tylko sprawdź ile amper ma twój sprzęt...