Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich miłośników i znawców ;)

Kupiłem niedawno kolejną czarną piękność i nie mogę oczu oderwać ... ale nie o tym miało być. Otóż auto wyposażone jest w navi (MK3) 16:9 i m.in tuner TV. Ale telewizja nie odbiera w kolorze ?!? Wydawało mi się jak ją prowadziłem ze śląska to w Częstochowie niektóre programy były w kolorze. Teraz natomiast nie zdarzyło się to od tamtego czasu :( Wcześniej zwalałem to na barki niedużej mieściny w której mieszkam ale .... byłem ostatnio kilka razy w Łodzi i nic !?! Nadal brak koloru. Na czarno-biało to nawet w mojej "wiosce" dobrze odbierają niektóre stacje (zależy mocno od miejsca w którym stoję). Myślałem że Łodzi to normalnie będę w HD odbierał ... hi hi hi ... a tu klops. Pytam więc .... czy to wina sprzętu czy może ustawień a może to faktycznie kiepski sygnał w Polsce ?!? Podpowiedzcie co i jak mogę to sprawdzić żeby być spokojnym i pewnym że z moim autem jest wszystko OK.

Z góry dziękuję i pozdrawiam ;)

Opublikowano
Oczywiście na początku ustawiłem POLAND !!! Ale próbowałem też inne choć nie wszystkie !?!?
Opublikowano
Oczywiście na początku ustawiłem POLAND !!! Ale próbowałem też inne choć nie wszystkie !?!?

Ustaw Czechy albo Słowację - będzie dobrze...

....

Opublikowano

Mozesz tez ustawic, jak dobrze pamietam, PALDK6.

Ustawienie na Polske nie dziala poprawnie dlatego, ze wedlug BMW w Polsce nadal mamy SECAM, a zostalo to zmienione chyba z 15 lat temu...

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

Dzięki Panowie

Kolor jest na Czech Rep. i na PAL DK6 ... na Słowacji nie działa.

Pozdrawiam