Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od niedawna posiadam 524d i mam kilka pytań.

1. Czy z kratek nawiewu "na twarz" zawsze wieje zimne powietrze?? Mogę ustawić na szybę i na nogi ciepłe a z tych kratek zawsze leci u mnie zimne.

2. Co oznaczają zielone kreseczki ustawione w poziomie między zegarami (zapalają się tylko po przekręceniu zapłonu).

3. Jak włączyć halogeny z przodu?? Moge włączyć przeciwmgielne z tyłu a tych przednich nie umiem odpalić :|

4. Czy w jakichkolwiek e28 był montowany seryjnie podłokietnik z przodu ??

Jak na razie to tyle. Ale na pewno z czasem użytkowania będe dopisywał jakieś zapytania.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Opublikowano

1- tak juz jest w bmw tego nie zmienisz dlatego jest tam niebieskie pole :lol:

2- tekreski przedstawiaja pozostały czas do inspekcji zielone oznaczaja ze nie dawno byla robiona beda sie robic z czasem zulte az do czerwonego ale to niczym nie grozi mozesz sobie skasowac inspekcje samemu jest opis na forum

3-wlacznikiem swiatel jak wlaczysz swiatla to pociagnij do siebie tak jak bys chcial je wyjac pokretlo troche sie wysunie i zapala sie przeciwmgielne

4- tego nie wiem na 100% ale raczej tak zalezy od wyposazenia

poto jest forum zeby pytac KTO PYTA NIE BŁADZI

Opublikowano

Dziękuję bardzo eryk79, niestety z tymi przeciwmgielnymi dalej nie doszedłem. Ten przełącznik od świateł się nie wysuwa. Ale zauważyłem że nad przyciskiem od tylnych przeciwmgielnych są dwa rysuneczki (przodu i tyłu). Niestety ten przycisk się tylko wciska i nic więcej z nim nie można zrobić ... czyżby był zmieniony na jedno funkcyjny ?? Czy może mi ktoś podesłać foto jak jest w Waszych e28 ??

I jeszcze jedno pytanie. Dokąd idą kabelki od czujnik zużycia klocków?? Przy kole jeden mam obcięty a drugiego w ogóle nie widać a świeci mi się kontrolka i chciał bym zrobić z tym porządek. Gdzie tego szukać??

Opublikowano

To dziwne że jest tylko z jednej strony ... ale tak czy inaczej dziękuję.

A czy ktoś pomoże z tymi halogenami ??

Opublikowano

Otóż, włącznik halogenów powinien być z tego co piszesz podwójny. A więc osobny do przednich (wypukły) i osobny do tylnych (wklęsły). Masz jeden prostokątny zamiast podwójnego... Tak mi się wydaje na podstawie tego, co piszesz i zdjęć na alledrogo :)

Wymiana przełącznika powinna pomóc...

btw - w e30 jest identyczny!

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Sama wymiana może nic nie dać jak niema przekaźników w skrzynce z bezpiecznikami , też kiedyś miałem E28 524td i podłączałem w niej halogeny :)

Mam dużo części do BMW E21 E23 E24 E28 E30 E32 E34

Atrakcyjne ceny nr tel 501 869 036

Opublikowano
No właśnie mam jeden duży. A nad nim rysuneczki przodu i tyłu. Halogeny mam oryginalnie więc i przekaźniki powinny być. Nie macie może takiego przełączniczka na zbyciu ??:D
Opublikowano
powinienem mieć nawet kilka takich , przekaźniki też mam jakby co , napisz do mnie na priv to się dogadamy , taki przełącznik to groszowe sprawy .

Mam dużo części do BMW E21 E23 E24 E28 E30 E32 E34

Atrakcyjne ceny nr tel 501 869 036