Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szarpie kierownica od 60 km/h przy lekkim skrecie w lewo, prostujac kola lub skrecajac lekko w prawo szarpanie ustaje. Co to moze byc?

Dodam ze mam to od poczatku jak kupiłem betke, na poczatku nei bylo to uciazliwe ale z czasem sei wzmoglo, zmienilem felgi tyl na przod i przod na tyl, szarpanie sie zmniejszyło ale nadal jest. Szarpanie bylo takze na innych kolach wiec to raczej cos w zawieszeniu.

Opublikowano
Ja mam dokladnie taka sama sytuacje, tylko u mnie to szarpanie pojawia sie gdy przekrocze 120km/h. Na lukach w lewo przy lekkim skrecie zaczyna szarpac kierownica i trzesie mi sie cale auto. To trzesienie wyraznie dobiega z prawego przedniego kola. Dodam ze nie mam zadnych ciezarkow na kolach przednich bo przy wywazaniu nie byly potrzebne (opony Bridgestone potenza byly idealnie wywazone). Jak trzesie to jest takie uczucie jakby kolo podskakiwalo i za moment mialoby stracic przyczepnosc. Jak jade prosto albo skrecam w prawo to wszystko jest w porzadku. Wie ktos co to jest??
Opublikowano (edytowane)

:search: Było nawet sam pisalem kilka tazy wieec sie powtorze. Na 99% wymiana sworzni wahacza przód prawdopodobnie zewnetrznych

[bZapraszamy na nowe forum o BMW www.bmw-fans.pl[/b]

Edytowane przez marcingwr

http://www.rookers.pl

Ulica to nie tor wyścigowy, tutaj nie ma znaczenia kto będzie pierwszy ...

Opublikowano

To wkoncu co sworznie czy lozyska? :D

Jakos używałem szukajki i nic nie znalazło :) jedynie o szarpaniu samochodu na wysokim biegu przy niskiej prędkości :P

Opublikowano
Sworznie. Szukalem szukalem i znalazlem ze to sworznie. Lozysko nie bo by huczalo i sie tluklo a to tylko trzesie autem. Jak chcesz sie upewnic to zrob to co ja dzisiaj. Skrec kola na maksa i powoli cofaj tak zeby wjechac w dziure jakas mala. Jak bedzie slychac lup to znaczy ze sworzen. Ja u siebie jutro jade umowic termin bo niestety jestem w anglii i tu do tych matolow trzeba sie umawiac 2 tygodnie wczesniej. Zrobil bym sam bo im nie ufam ale nie wiem czy uda mi sie wybic i wlozyc sworzen bez prasy.