Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich i prosze o pomoc. Nie dawno calkiem przypadkiem wlalem do mojej e34 2.5 12V 5L ropy :mad2: oczywiscie o tym nie wiedzialem ze to ropa. Dzis sie dow ze to byla ropa wiec wlalem jej 15L benz i dolałem 0.5L denaturatu ale to niewiele dalo. Auto ledwie palilo a teraz wogole nawet nie "pierdnie". i co to moze byc??? Wtryski? Świece?? Co jest bardziej prawdobodobne? Pomozcie prosze :modlitwa:

Z góry dziękuję i Pozdrawiam wszystkich Fanow Marki BMW.

Opublikowano
musisz zlac ten mix co to teraz masz w zbiorniku .. i podejrzewam ze filtr paliwa tez sie zapchal tym kislem.. swiece przeczysc ew.wymien i sprubuj odpalic naturalnie uzupelniajac zbiornik tym czym trzeba
Opublikowano

kolego jak wlales 5 l ropy i rozcienczyles 15 l benzyny to masz teraz kaszanke, masz bak 80 l, jakbys zalal bo pelna bo moze bys uratowal a Ty chciales zeby samochod jezdzil na 1/3 ropy to nie WSKa :D:D:D

teraz masz lipe, bak do czyszczenia, filtr paliwa do wymiany, filtr weglowy pod maska, byc moze wtryski

jak najszybciej musisz doprowadzic mu czyste paliwo, wyczysc bak, wymien filtry, zalej beny ze 20l, sciagnij wezyk doprowadzajacy paliwo do listwy wtryskowej, wsadz go do jakiegos wiadra i krec rozrusznikiem dopuki nie przepluczesz calego ukladu, potem dopiero probuj zapalic, swiece tez wypada zmienic

narobiles sobie kaszanki, ale gapowe sie placi

Opublikowano
szkoda mi tyklo tej benz bo to 30 min szalenstwa :cry2:

tia, ja bym powiedzial, ze 100km jazdy :8)

Opublikowano
mile wspomnienie mam z tymi mixami... na praktyce mielismy do mycia czesci taka beczke 100 litrow wlasnie z mixem ....niedaleko byla stacja i sredno raz na tydz ktos chcial spuscic paliwo z baku bo mu sie pomylilo :duh: kasa z praktyki cienka paliwo drogie kumpel mial fiata pande nie bylo co zalac to panda latala na mixie troche dluzej krecila i kopcila ale chodzila :lol: okolo pul roku zanim padla i niedala sie odpalic.. :norty: