Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z hamulcami w swojej E32 750i.Nauczony doświadczeniem z moim postem odnośnie kłopotów z ogrzewaniem, szukałem na forum , ale nie znalazłem. (Swoją drogą wyszukiwarka działa trochę dziwnie .Nie mogąc się pogodzić z tym że nic nie ma na interesujący mnie temat wpisałem trzy proste litery BMW i .....wyświetlił się jeden post, jeden na grupie o BMW, no ale może coś źle zrobiłem-nowy jestem)

Przy gwałtownym naciśnięciu hamulca pedał robi się twardy i wyświetla się komunikat 'BREMSDRUCK' . Sprawdzałem w książce, objaśnienie niekonkretne. Pytałem w kilku warsztatach to ręce idzie załamać, zrobią jak im powiem co jest zepsute :shock: Trochę trudno jest zatrzymać te prawie dwie i pół tony bez sprawnych hamulców. Za wszelką pomoc z góry dziękuję

Opublikowano

Witam

Nie wiem dokladnie co to moze byc.

Jest kilka mozliwosci.

Serwo/moze sie blokowac/

pompa

zaciski

a w dalszej kole3jnosci przewody i plyn hamulcowy

Ale swoja droga to czy jestes pewien ,ze jezdziles do mechanikow samochodowych? :D

pozdrawiam

Opublikowano

witam!

mozliwosci jest 1000.... proponuje wizyte u wachowca

ale jak juz to moze byc peknieta membrana serwa- ale wtedy by raczej nie wyswietlal zadnych tomunikatow , albo cos z absem- np pompa daje za niskie cisnienie- wtedy jest juz gorzej - ale dobry mechanik z wszyskim sobie poradzi ... i to nie koniecznie w serwise bmw - bo oni to od razu zaczna wymieniac pol samochodu!!!