Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chodzi mi o boczną kratkę nawiewu,na wklejonym linku jest to częśc oznaczona numerem 2 lub 3.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=UG31&mospid=48923&btnr=64_1440&hg=64&fg=05

Niby wynika z rysunku,że jest to wczepiane i wystarczy odpowiednio podważyc,ale jak dokładnie?

Pozdro

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

popraw słupek, a kratka przestanie trzeszczeć..

pod napisem airbag jest srubka odkręć wyjmij słupek i zamontuj go ponownie nalezycie, możesz pezesmarować krawędzie wazeliną techniczną-jak wszystko dobrze zlożysz i dokręcisz to i kratka praktycznie ucichnie.

Miąłem to samo i uwierz że pomogło bardzo.

Opublikowano

Wawe-zrobiłem to już dawno temu:-).Mój problem to naprawdę kratka:-)

p.s.Wawe-czy podczas demontażu tej osłonki od słupka może wywalić poduchy?

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
WIem jak zdemontować,przerabiałem to..ale problem jest w trakcie zakładania-trzeba się trochę naszarpać by to wskoczyło w miejsce swoje-czy twedy jakies środki ostrożności są wskazane konkretne? ;-)

MIKE

Opublikowano
WIem jak zdemontować,przerabiałem to..ale problem jest w trakcie zakładania-trzeba się trochę naszarpać by to wskoczyło w miejsce swoje-czy twedy jakies środki ostrożności są wskazane konkretne? ;-)

no może nie wal z pięści w ten słupek za mocno i nie słuchaj za głośno radia :lol:
  • 1 rok później...
Opublikowano

Przepraszam za odgrzewanie tematu, ale co do operowania przy poduszkach powietrznych, najlepiej jest powierzyć wszystko autoryzowanej stacji, ale gdy nie mamy takiej możliwości, należy odłączyć akumulator i pozostawić auto na około 20-30 minut aby zeszło napięcie z kabli i wtedy airbag nie wystrzeli na 100%.

pozdrawiam