Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wiem ze to pytanko dosc czesto sie pojawilo niestety w mojej beni nie idzie wyregulowac obrotów nie wiem co sie dzieje silnik 1.8 m10 na bezynie na zimnym silniku pokazuje 7---800 obrotów a po rozgrzaniu 1200 na postoju to strasznie irytuje zwlaszcza w korkach ,to samo tyczy sie gazu nie ejstem wstanie zejsc srobka regulacji zawsze wskazuje 1100 obr.jedynie po 10 sekundach postoju opadnie delikatnie na tys! za co mam sie zabrac da sie obroty na benzynce zmniejszyc? czy na gazie mam walniety reduktor?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
nie znam tego silnika i nie wiem czy jest tam krokowiec,jak jest to jego przeczyść. :(
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano

Skoro ten problem masz na benzynie i na LPG, to nie wina gazu, tylko silnika.

Regulacja gazu nic nie da, tylko silnik będzie bardziej cierpiał. Wyłącz gaz i na benzynie znajdź przyczyne awarii (nie znam tego silnika, ale może to być czujnik temperatury silnika, silniczek krokowy i td.).

Jak juz będzie dobrze silnik chodził na benzynie, to dopiero wtedy możesz coś robić przy gazie...